Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Gólové hody: Žilina doma porazila Banskú Bystricu 6:4

Na snímke futbalista Žiliny Adrián Kaprálik sa teší po strelení gólu v zápase 2. kola skupiny o titul vo Fortuna lige medzi MŠK Žilina a MFK Dukla Banská Bystrica v Žiline v piatok 17. marca 2023. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Žilinčania po prvom polčase prehrávali 1:2, no v divokom druhom polčase dokázali otočiť skóre.

Žilina 17. marca (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v 2. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad Banskou Bystricou v prestrelke 6:4. Pripísali si štvrtý triumf v sérii.

Žilinčania po prvom polčase prehrávali 1:2, no v divokom druhom polčase dokázali otočiť skóre. Zaujali najmä výkony dvojgólových strelcov Adriána Kaprálika v domácom drese a Andriju Baliča v drese Banskej Bystrice. Žilinčania sa tak v tabuľke posunuli na štvrté miesto, Banská Bystrica zostáva naďalej šiesta.

hlasy trénerov:

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "Čakali sme veľmi ťažký zápas, aj keď sme vedeli, že Dukle budú chýbať opory. Platilo však, že keď tímu chýbajú opory, tak hrá koncentrovane a presne a má vykryté priestory. Dukla po našom vedúcom góle potvrdila svoj charakter a otočila vývoj polčasu. Nám sa nedarilo, ale určité dôležité mechanizmy sa nám darili. Do druhého polčasu išli naši hráči inak, útočníci držali lopty, dokázali sme reagovať na vykrývanie priestoru a využívali sme nábehy za obranu súpera, ktoré nám otočili zápas. Zápas sa mohol skončiť aj remízou, diváci si určite prišli na svoje, bola to reklama na futbal. Tešíme sa z výhry, ale boli tam veci, ktoré ma ako trénera nemôžu tešiť. Dali sme však góly, boli sme efektívni a tak sme vyhrali."

Mário Auxt, asistent trénera MFK Dukla B. Bystrica: "Dnešný zápas bol určite pre divákov ako stvorený. Domáci išli do vedenia, my sme v prvom polčase výsledok otočili. V druhom polčase sme chceli zostať aktívni, súper sa nám však výbornými nábehmi dostával za chrbát a individuálnymi akciami potrestal naše chyby. Zápas sa mohol skončiť aj 5:5, bohužiaľ, sme ho však prehrali."

Fortuna liga - 2. kolo nadstavbovej časti - skupina o titul:

MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 6:4 (1:2)

Góly: 7. a 78. Kaprálik, 58. Javorček, 61. Jambor, 74. Bari, 90.+4 Galčík - 73. a 83. Balič, 18. Gorosito, 23. A. Slávik. Rozhodovali: Kružliak - Ferenc, Vitko, ŽK: Kaprálik - Záhumenský, Richtárech, Pišoja, Uhrinčať, Gorosito, 1265 divákov.

Žilina: Belko (40. M. Slávik) - Leitner, Minárik, Nemčík - Kopásek (46. Javorček), Gidi (86. A. Kopas), Iľko (46. M. Sauer), Bari - Kaprálik, Jambor, Ďuriš (68. Galčík)

Banská Bystrica: Hruška - Uhrinčať, Gorosito, Záhumenský - Pišoja, A. Slávik, Balič, Ľupták, Richtárech - Rymarenko, Franko (88. D. Jackuliak)