Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Gombos postúpil do 2. kola na Kooperativa Bratislava Open

Slovenský tenista Norbert Gombos. Foto: TASR/AP

Gombos mal raketový nástup a po dvoch brejkoch si v prvom sete vybudoval rozhodujúci náskok 5:0.

Bratislava 6. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do 2. kola dvojhry na antukovom challengeri Kooperativa Bratislava Open. V úvodnom kole zdolal ako turnajová trojka talentovaného krajana Petra Benjamina Privaru 6:1, 3:6, 6:4. Dal si tak darček k pondelňajším meninám.

Gombos mal raketový nástup a po dvoch brejkoch si v prvom sete vybudoval rozhodujúci náskok 5:0. V druhom sete slávil úspech Privara a v treťom viedol štvrťfinalista juniorskej dvojhry na Roland Garros 3:2 s brejkom, Gombos však čistou hrou vyrovnal na 3:3 a v koncovke mal navrch.

"Bolo to ako na hojdačke. Bojoval som nielen so súperom, ale aj sám so sebou. Spravil som tam niekoľko dvojchýb, trápim sa s tým už od challengeru v Prostějove. V ďalšom zápase musím hrať koncentrovane, bez výkyvov. V Bratislave nemám žiadne očakávania. Vždy keď ich mám, tak to nevypáli dobre. Pôjdem od zápasu k zápasu," uviedol slovenský daviscupový reprezentant, ktorý v dueli o štvrťfinále nastúpi proti Mirzovi Bašičovi z Bosny a Hercegoviny alebo kvalifikantovi resp. lucky loserovi.

dvojhra - 1. kolo:


Norbert GOMBOS (SR.3) - Peter Benjamin PRIVARA (SR) 6:1, 3:6, 6:4