Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Gombos postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Marbelle

Norbert Gombos . Foto: TASR/AP

V druhom kole vyradil ôsmeho nasadeného Argentínčana Federica Delbonisa po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 5:7, 7:6 (4), 7:6 (1).

Marbella 7. apríla (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v španielskej Marbelle. V druhom kole vyradil ôsmeho nasadeného Argentínčana Federica Delbonisa po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 5:7, 7:6 (4), 7:6 (1).

V úvodnom dejstve nevyužil zverenec trénera Tibora Tótha vedenie 3:0 a v koncovke ťahal za kratší koniec. V ďalších dvoch setoch však lepšie zvládol tajbrejky, v ktorých slávil úspech vďaka agresívnej hre. Gombosovym štvrťfinálovým súperom v Andalúzii bude štvrtý nasadený Španiel Albert Ramos Vinolas, ktorý vyradil Ricardasa Berankisa z Litvy po setoch 6:3, 4:6 a 6:3.

V úvodnom dejstve nevyužil zverenec trénera Tibora Tótha vedenie 3:0 a v koncovke ťahal za kratší koniec. V ďalších dvoch setoch však lepšie zvládol tajbrejky, v ktorých slávil úspech vďaka agresívnej hre. Gombosovym štvrťfinálovým súperom v Andalúzii bude víťaz súboja medzi štvrtým nasadeným Španielom Albertom Ramosom Vinolasom a Ricardasom Berankisom z Litvy.

"Som veľmi šťastný a spokojný s mojím dnešným vystúpením. Po dlhšej dobe konečne zažívam pozitívne vibrácie. V tejto sezóne som ťahal nepríjemnú šnúru prehier. Vážim si postup do štvrťfinále, zdolal som veľmi dobrého súpera, akým Federico bezpochyby je. Na kurte som sa cítil veľmi dobre, konečne som hral pred publikom. Ďakujem divákom za podporu, veľmi si to vážim," citovala slová Gombosa oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Malebný areál Puente Romano v Marbelle je premiérovo v kalendári ATP Tour. V minulosti bol dejiskom podujatia WTA a hrali sa v ňom aj zápasy Pohára federácie. Príjemné spomienky naň majú aj Slovenky, ktoré sa v apríli 2012 po triumfe nad Španielkami vrátili medzi elitu. "Turnaj v Marbelle je na vysokej úrovni, všetko je skvele pripravené. Cítim sa tu veľmi dobre a túto pohodu prenášam aj na kurt. Verím, že mi to výdrži aj v ďalšom priebehu turnaja," dodal Gombos.


dvojhra - 2. kolo:



Norbert GOMBOS (SR) - Federico Delbonis (Arg.-8) 5:7, 7:6 (4), 7:6 (1)
Albert Ramos (Šp.-4) - Ricardas Berankis (Lit.) 6:3, 4:6, 6:3
Kwon Soon Woo (Kór. rep.-7) - Facundo Bagnis (Arg.) 6:1, 6:3
Pablo Carreno Busta (Šp-1) - Mario Vilella Martinez (Šp.) 7:6 (2), 6:3