Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Gombos postúpil do štvrťfinále na Kooperativa Bratislava Open

Na snímke slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Rusa Jevgenija Karlovského v zápase 2. kola mužskej dvojhry na antukovom challengeri Kooperativa Bratislava Open v Bratislave v stredu 8. júna 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V boji o semifinále nastúpi Gombos proti úspešnejšiemu z duelu medzi krajanom Jozefom Kovalíkom a ôsmym nasadeným Kazachom Dmitrijom Popkom.

Bratislava 8. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na antukovom challengeri Kooperativa Bratislava Open. V druhom kole zdolal ako turnajová trojka ruského kvalifikanta Jevgenija Karlovského v dvoch setoch 6:0 a 7:5.

Gombos mal skvelý vstup do zápasu a iba niečo viac ako štvrťhodinu potreboval na zisk prvého setu, v ktorom súperovi uštedril "kanára". Karlovskij v druhom zlepšil hru a po brejku v piatej hre viedol už 4:2. Gombos však za stavu 4:5 zo svojho pohľadu odvrátil pri podaní súpera setbal a skóre otočil na 7:5 vo svoj prospech.

V boji o semifinále nastúpi Gombos proti úspešnejšiemu z duelu medzi krajanom Jozefom Kovalíkom a ôsmym nasadeným Kazachom Dmitrijom Popkom.

dvojhra - 1. kolo:

Oleksij Krutych (Ukr.) - Alejandro Moro Caňas (Šp.) 2:6, 6:2, 7:5

dvojhra - 2. kolo:

Norbert GOMBOS (SR-3) - Jevgenij Karlovskij (Rus.) 6:0, 7:5
Andrej Kuznecov (Rus.) - Louis Wessels (Nem.) 6:1, 6:4