Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Gombos prvýkrát postúpil do 2. kola Australian Open, čaká ho Čilič

Slovenský tenista Norbert Gombos sa teší po víťaznej loptičke v zápase proti Kazachovi Timofejovi Skatovi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 18. januára 2022 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista v úvodných dvoch setoch zápasu so Skatovom ťažil z kvalitného podania a v dôležitých momentoch dokázal využiť brejkbaly.

Melbourne 18. januára (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prvýkrát v kariére prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V úvodnom kole v dueli dvoch kvalifikantov zdolal Kazacha Timofeja Skatova 6:3, 6:2, 1:6, 6:4. Jeho ďalším súperom bude finalista z roku 2018 Chorvát Marin Čilič nasadený ako číslo 27.

Gombos v úvodných dvoch setoch zápasu so Skatovom ťažil z kvalitného podania a v dôležitých momentoch dokázal využiť brejkbaly. V treťom dejstve sa kazašský hráč zmobilizoval a získal ho jasne vo svoj prospech. Vo štvrtom sete viedol 4:2, no Gombos v ďalších minútach uhral štyri gemy za sebou a na štvrtý pokus prešiel v Melbourne cez prvú prekážku. V 2. kole ho čaká Čilič, s ktorým v roku 2020 odohral vyrovnaný zápas na US Open, napokon však prehral v štyroch setoch. Chorvát v utorok v Melbourne zvíťazil nad Ekvádorčanom Emiliom Gomezom hladko 6:3, 6:1, 6:2.

Gombos mal z víťazstva nad Skatovom veľkú radosť. "V prvých dvoch setoch som hral bezchybne, všetko mi vychádzalo. Potom sa zdvihol vietor a súper sa chytil. Po treťom sete som si povedal, že musím byť pokojný a nechať súpera tvoriť hru. Skatov začal postupne robiť chyby a podarilo sa mi otočiť z 2:4 na 6:4," uviedol zverenec Tibora Tótha pre Slovenský rozhlas.


muži - dvojhra - 1. kolo:

Norbert GOMBOS (SR) - Timofej Skatov (Kaz.) 6:3, 6:2, 1:6, 6:4