Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Govorov považuje sankcie zo strany FINA za nedostatočné

Na snímke ukrajinský plavec Andrej Govorov získal na ME v Glasgowe zlatú medailu na 50 m motýlik v utorok 7. augusta 2018. Foto: TASR/AP

Na rozdiel od väčšiny svetových športových organizácií FINA umožnila ruským a bieloruským plavcom súťažiť pod neutrálnou vlajkou.

Augsburg 8. marca (TASR) - Ukrajinský reprezentant Andrij Govorov považuje sankcie, ktoré Medzinárodná plavecká federácia (FINA) prijala voči Rusom a Bielorusom po invázii na Ukrajinu, za nedostatočné. Na rozdiel od väčšiny svetových športových organizácií FINA umožnila ruským a bieloruským plavcom súťažiť pod neutrálnou vlajkou. Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi odobrala Rad z roku 2014.

"FINA nič nerobí, pretože Rusi v nej majú veľký vplyv. Neviem, koľko im platia, ale toto predsa nie sú žiadne postihy. Uvaľujeme také isté sankcie za vojnu ako za doping. Aký to má zmysel? Rokujem o tom s ďalšími známymi plavcami. Keď budeme držať spolu, donútime FINA konať," povedal pre nemecké periodikum Augsburger Allgemeine 29-ročný Govorov, úradujúci svetový rekordér na 50 m motýlik.