Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Futbalistu Greenwooda opäť zatkli, čelí aj obvineniu zo znásilnenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Dvadsaťjedenročný útočník hral za United naposledy 22. januára pri výhre nad West Hamom (1:0). Klub ho vylúčil z tréningového procesu už v zime s tým, že rozhodnutie platí až do odvolania.

Manchester 15. októbra (TASR) - Anglického futbalistu Masona Greenwooda obvinili z pokusu o znásilnenie, nátlakové správanie a napadnutie, uviedla v sobotu miestna prokuratúra. Hráča Manchestru United už predtým zatkla polícia, podľa britských médií mal porušiť podmienky kaucie, na ktorú ho prepustili začiatkom februára. V policajnej väzbe bol vtedy tri dni za napadnutie svojej priateľky Harriet Robsonovej.

Dvadsaťjedenročného krídelníka budú na súde vypočúvať v pondelok. "Špecializovaní prokurátori pre znásilnenie z jednotky komplexného riešenia prípadov CPS North West povolili obvinenia po preskúmaní spisu a dôkazov, získaných od polície Greater Manchester," uviedla Janet Potterová, zástupkyňa hlavného prokurátora pre tamojšiu oblasť.

Greenwooda zatkli v januári po tom, ako Robsonová zverejnila na sociálnej sieti zábery, ktoré ju zobrazovali s rozbitou spodnou perou a boli na nich vidieť aj modriny na rôznych častiach jej tela. Zo zranení v príspevku obvinila práve Greenwooda. Futbalista pravdepodobne porušil podmienky kaucie, keď Robsonovú kontaktoval.

Dvadsaťjedenročný útočník hral za United naposledy 22. januára pri výhre nad West Hamom (1:0). Klub ho vylúčil z tréningového procesu už v zime s tým, že rozhodnutie platí až do odvolania. V drese "Červených diablov" odohral 83 ligových zápasov, v ktorých strelil 22 gólov.