Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Griga po dvoch prehrách v príprave: Hráči hrali, na čo mali

Lavička slovenských futbalistov v dueli s Holandskom. Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci zlyhali v koncovke, ale tréneri dali šancu širšiemu okruhu hráčov, z ktorých viacerí dokázali, že do národného tímu patria.

Bratislava 31. mája (TASR) - Dve prehry v dvoch prípravných zápasoch s Poľskom (0:1) a Holandskom (0:2) ukázali trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislavovi Grigovi a Michalovi Hippovi, ako je na tom mužstvo v skutočnosti je.

Na záver sezóny už nebola forma všetkých hráčov optimálna, zlyhali v tom najdôležitejšom - v koncovke, ale tréneri dali šancu širšiemu okruhu hráčov, z ktorých viacerí dokázali, že do národného tímu patria.

Holanďania ladiaci z pozície vicemajstrov sveta formu na EURO 2012 mali hernú prevahu, ich defenzíva však tiež miestami nepôsobila najistejšie. "My sme mali aj dobré momenty v zápase. Mali sme aj niekoľko gólových príležitostí, bohužiaľ sme gól opäť nedali. Ale naši hráči odohrali to, na čo v momentálnej situácii majú," hodnotil po súboji Griga.

Podľa neho sa ukázali pred dôležitými jesennými zápasmi v kvalifikácii MS 2014 aj isté pozitíva: "S výsledkami samozrejme byť spokojní nemôžeme, prehrali sme oba zápasy a nedali sme ani gól. Treba sa na to však pozerať optikou toho, čo bude o pár mesiacov, keď bude kvalifikácia. Myslím, že pár pozitív treba vidieť. Získali sme, ak sa to tak dá povedať nových hráčov, pretože Dušan Švento nám v kvalifikácii môže pomôcť, Marek Bakoš potvrdil, že je veľmi tímový a veľmi kvalitný futbalista a bude sa počítať aj s Breznaníkom."

Švento: Nepredviedli sme zlý výkon...


Tu bude player


Bývalý hráč Feyenoordu Rotterdam má jasno v tom, ako dôležití sú pre tím hviezdni legionári - kapitán Marek Hamšík z SSC Neapol a stopér FC Liverpool Martin Škrtel: "Maximálna spokojnosť je aj s Marekom Hamšíkom, ktorý v oboch zápasoch potvrdil herné líderstvo. Aj Tomáš Hubočan v nich podal dobré výkony a dokázal, že rastie na dobrého stopéra. Už sa teším, keď budú hrať v stopérskej dvojici s Martinom Škrtelom, myslím, že to musí fungovať. Ukázalo sa, ale kde máme problémy, a že niektorí hráči mali slabšiu formu a spokojnosť nie je s každým rovnaká."


Pekarík: Miestami nás priklincovali k bráne


Tu bude player