Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Grman sa upísal Vítkoviciam, má nahradiť Poláka

Na snímke obranca slovenskej hokejovej reprezentácie Mário Grman odpovedá na otázky novinárov počas brífingu na reprezentačnom zraze pred majstrovstvami sveta vo Fínsku v Bratislave v utorok 26. apríla 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Grman naposledy pôsobil v HPK Hämeenlinna, kde v minulej sezóne v 38 zápasoch základnej časti zaznamenal tri body za gól a dve asistencie, ďalšie dva duely absolvoval v predkole play off.

Ostrava 28. júna (TASR) - Slovenský hokejový obranca Mário Grman sa po troch rokoch vo fínskej Liige sťahuje do najvyššej českej súťaže. Bronzový medailista z Pekingu a účastník troch svetových šampionátov sa dohodol na zmluve s extraligovým HC Vítkovice Ridera.

"Na začiatku mája sme avizovali, že zháňame top útočníka a top beka. Do útoku sme prednedávnom získali Petra Muellera a teraz prichádza aj posila do obrany. Na to, že má Mário Grman 25 rokov, má už bohaté skúsenosti a hlavne je u neho veľká kvalita. Máme radosť, že sme sa dohodli a že Mário bude súčasťou Vítkovíc," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Vítkovíc Roman Šimíček.

Grman naposledy pôsobil v HPK Hämeenlinna, kde v minulej sezóne v 38 zápasoch základnej časti zaznamenal tri body za gól a dve asistencie, ďalšie dva duely absolvoval v predkole play off. Na ZOH v Pekingu prispel k zisku historického bronzu a štartoval aj na svetovom šampionáte vo Fínsku, kde pomohol slovenskej reprezentácii k postupu do štvrťfinále. V ôsmich stretnutiach na MS si pripísal dve asistencie. Grman už v minulosti okúsil českú extraligu, v sezóne 2017/2018 hral za Chomutov. Nadnárodnú KHL si vyskúšal v ročníku 2018/2019 v drese Slovana Bratislava.

"Hľadali sme obrancu do prvých dvoch obranných párov ako náhradu za Romana Poláka. Vízia bola - pravák, defenzívny, prvá, maximálne druhá obrana. Dostali sme tip na Mária Grmana a veríme, že v tomto smere nám môže pomôcť. Je stabilný člen slovenskej reprezentácie. Odohral tohtoročné majstrovstvá sveta, kde sme mali možnosť ho sledovať. Je to bek, ktorý je v dobrom veku, vie pritvrdiť, ale dokáže aj rozohrať a podporiť útok," uviedol na adresu novej posily tréner Vítkovíc Miloš Holaň. Grman je štvrtý obranca, ktorého vedenie ostravského klubu do tímu priviedlo - okrem Daniela Krenželoka, Američana Willie Raskoba z Nitry aj Grmanovho krajana Juraja Mikuša.