Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Groenewegen a Greipel na Tour skončili, nad ich sily bola 12. etapa

Holandský cyklista Dylan Groenewegen. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný Groenewegen vyhral na prebiehajúcej TdF 7. a 8. etapu, o 11 rokov starší Greipel si v tomto roku triumf na podujatí nepripísal.

Paríž 19. júla (TASR) - Kolumbijský cyklista Fernando Gaviria z tímu Quick-Step, Holanďan Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) a Nemec Andre Greipel (Lotto Soudal) odstúpili z Tour de France 2018. Nad sily šprintérov bola 12. etapa, najťažšia na tohtoročnej "Starej dáme".

Cyklisti vo štvrtok absolvovali tretiu alpskú etapu v sérii a pre viacerých jazdcov to bol posledný deň v pelotóne. Dvadsaťtriročný Gaviria, najväčší súper Slováka Petra Sagana (Bora-Hansgrohe) v bodovacej súťaži o zelený dres, vyhral 1. a 4. etapu na prebiehajúcej TdF, dvadsaťpäťročný Groenewegen triumfoval v siedmej a ôsmej. O 11 rokov starší Greipel si v tomto roku prvenstvo na podujatí nepripísal. V predchádzajúcej etape skončili na najprestížnejších etapových pretekoch na svete Brit Mark Cavendish z tímu Dimension Data a Nemec Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin), ktorí nestihli prísť do cieľa v stanovenom časovom limite. Prestížne podujatie tak prišlo o piatich elitných šprintérov. Informovala o tom stránka letour.fr.