Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Guardiola má 500. víťazstvo v kariére, Artetu potešil aspoň výkon

Futbalista Manchester City Leroy Sane, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hoci Arsenal nebodoval, trénera Mikela Artetu potešil aspoň výkon jeho zverencov.

Manchester 18. októbra (TASR) - Futbalisti Manchestru City nezažívajú vstup do sezóny podľa predstáv, ale po dvoch zakopnutiach si napravili chuť proti Arsenalu. V sobotnom zápase na svojej pôde zdolali Londýnčanov 1:0 a natiahli sériu bez prehry s týmto súperom v lige na desať zápasov. Naopak, Arsenalu to na ihriskách súperov z "veľkej šestky" nejde, keď naposledy zdolali v januári 2015 práve City.

Trénerovi Pepovi Guardiolovi bol v sobotu k dispozícii aj Sergio Agüero, ktorý v júni podstúpil operáciu kolena. "Citizens" však nastúpili bez svojho zraneného kapitána Kevina de Bruyneho. Vo funkcii ho zastúpil Raheem Sterling a svoju úlohu zvládol dokonalo. Anglický reprezentant sa v 23. minúte dostal k odrazenej lopte a strelil rozhodujúci gól zápasu. "Stále sa hľadáme, ale existujú dôvody, prečo sme sa ešte nedostali do tempa. Toto víťazstvo nám určite veľmi pomôže. Dobre sme bránili a získali tri body so silným súperom," citoval Guardiolu web BBC. Španielsky kouč dosiahol 500. triumf v trénerskej kariére. Na lavičke City 172.

Hoci Arsenal nebodoval, trénera Mikela Artetu potešil aspoň výkon jeho zverencov. Tí si dokázali vypracovať niekoľko príležitostí, v bránke domácich sa však žiaril Ederson: "Som sklamaný, pretože cítim, že sme si zaslúžili viac. Som však extrémne spokojný s naším výkonom proti jednému z najlepších tímov. Od mojich hráčov som nemohol chcieť viac, mali tri čisté šance. Ale ak chcete zdolať Manchester City, musíte podať absolútny výkon vo všetkých oblastiach."