Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Guardiola po vypadnutí z Ligového pohára: Nezaslúžili sme si vyhrať

Hlavný tréner Manchestru City Pep Guardiola. Foto: TASR/AP

Guardiolov tím doplatil na slabý výkon z úvodu zápasu a po dvoch rýchlych góloch Sekoua Maru a Moussa Djenepa v prvom polčase sa už nedokázal výraznejšie presadiť.

Londýn 12. januára (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola priznal, že jeho tím si nezaslúžil vyhrať stredajší štvrťfinálový zápas anglického Ligového pohára so Southamptonom. Futbalisti favorizovaného City zo súťaže vypadli po nečakanej prehre 0:2.

Citizens, aktuálne druhý tím anglickej Premier League, podľahli poslednému tímu tabuľky najvyššej súťaže a pre Guardiolu to bola vôbec prvá prehra zo 16 doterajších štvrťfinálových stretnutí v domácich pohároch. "Vyhral lepší tím. Nehrali sme dobre. Je veľa zápasov, ktoré nezačnete dobre a prekonáte to, ale my sme to nedokázali. Keď nie ste pripravení hrať a ste o kúsok pozadu, gól nestrelíte. Keď ste pripravení, gól strelíte. Bol to zlý večer a súper bol lepší, takže mu musíme pogratulovať. Nezaslúžili sme si vyhrať," citovala vyjadrenie trénera agentúra AFP.

Guardiolov tím doplatil na slabý výkon z úvodu zápasu a po dvoch rýchlych góloch Sekoua Maru a Moussa Djenepa v prvom polčase sa už nedokázal výraznejšie presadiť. Svoj prvý gól v drese Southamptonu strelil 20-ročný Mara po nízkom centri Lyancu v 23. minúte. O päť minút neskôr sa 24-ročný reprezentant Mali Djenepo presadil po ukážkovej strele z približne 28 metrov. V 56. minúte zápasu zasiahol do hry striedajúci Nór Erling Haaland, no ani prítomnosť najlepšieho strelca City nepomohla a Manchester dohral zápas bez jedinej strely na bránku.

Tréner Southamptonu Nathan Jones dúfa, že tento prekvapivý úspech môže byť odrazovým mostíkom k zlepšeniu výkonov a k udržaniu sa v Premier League. "V poslednom období toho na nás bolo veľa a ľudia už začali klásť otázky. Toto víťazstvo trochu nasvedčuje, prečo sme tu a aký tím sa snažíme vytvoriť," uviedol po zápase. Southampton bude v dvojzápasovom semifinále Ligového pohára čeliť Newcastlu United. Na svoje prvé víťazstvo v súťaži stále čaká, doteraz sa dostal do finále len v rokoch 1979 a 2017, v oboch prípadoch však prehral.