Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Guľa je kandidát na trénera Sparty, podľa Rosického má jasný štýl hry

Na archívnej snímke tréner Adrián Guľa. Foto: TASR - Jakub Kotian

Okrem nového trénera musia v Sparte riešiť aj odchod kľúčového útočníka Adama Hložeka, ktorý mieri do Bayeru Leverkusen.

Praha 31. mája (TASR) - Slovenský futbalový tréner Adrián Guľa je jeden z hlavných kandidátov na post kormidelníka Sparty Praha. Na lavičke českého klubu by nahradil Pavla Vrbu, ktorého od začiatku mája zastupuje kouč druholigovej rezervy Michal Horňák. V rozhovore pre české médiá to potvrdil športový riaditeľ klubu Tomáš Rosický.

"Môžem potvrdiť, že Guľa je jeden z kandidátov. Má jasný štýl hry aj práce a naviazanosť na mládež," uviedol v utorok Rosický na adresu niekdajšieho trénera slovenskej "dvadsaťjednotky", ktorému verí napriek dvom nie veľmi vydareným angažmánom vo Viktorii Plzeň a Wisle Krakov. V súvislosti s odchodom z klubu bol spájaný aj samotný Rosický, ktorý po neúspechu Sparty v tohtoročnom boji o ligový titul reagoval na tlak fanúšikov a ponúkol rezignáciu. To však majiteľ klubu Daniel Křetínský odmietol.

Okrem nového trénera musia v Sparte riešiť aj odchod kľúčového útočníka Adama Hložeka, ktorý mieri do Bayeru Leverkusen. "Rudým" hrozia aj ďalšie výpadky v jadre zostavy vrátane slovenského obrancu Dávida Hancka. Nevyšlo im ani finále domáceho pohára, v ktorom prehrali so Slováckom 1:3, o jediný presný zásah Sparty sa postaral práve slovenský reprezentant.

"Nechceme prísť oňho, ani o naše jadro. Už tak strácame najlepšieho hráča ligy. Odchod Adama je pre mňa smutný moment," dodal Rosický ohľadom Hancka a Hložeka.