Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Guľova Plzeň zvládla generálku na Európsku ligu

Adrian Guľa, archívna foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Verím, že toto víťazstvo je taký podnet, aký chlapci potrebovali. O ich výkon sa musíme oprieť v ďalšom zápase, povedal Guľa.

Plzeň 20. septembra (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň sa na štvrtkový zápas 3. predkola Európskej ligy naladili ideálne. V sobotnom zápase najvyššej českej súťaže zdolali domáci Bohemians 1905 Praha 4:1.

Slovenského trénera Adriana Guľu potešila najmä efektivita. Zo siedmich striel premenili jeho zverenci štyri. "Bol to dobrý zápas z oboch strán. Podali sme kvalitný výkon, navyše sme boli dostatočne produktívni. Dosiahli sme veľmi cenné a výsledkovo jasné víťazstvo, ktoré sa však nerodila ľahko," povedal pre portál idnes.cz Guľa.

Strelecký účet si otvoril Zdeněk Ondrášek, ktorý dostal príležitosť v základe tesne po príchode z Dallasu. Podľa Guľu je typ hráča s prirodzenými vodcovskými kvalitami: "Cítili sme, že je pripravený, a som rád, že sa tak rýchlo zorientoval. Nielen produktivitou, ale aj pracovitosťou. Je vodcovský typ, aký mužstvu chýbal, a aj preto sme sa pre neho rozhodli. Bude z toho profitovať celý tím. Okrem toho zvýšil konkurenciu."

Plzni nevyšla účasť v tohtosezónnej Lige majstrov, už na úvod dostala ťažkého súpera z Holandska. V 2. predkole prehrala na pôde Alkmaaru 1:3 po predĺžení. V lige má na konte deväť bodov zo štyroch zápasov. V EL na Viktoriu čaká dánsky klub SönderjyskE. "Verím, že toto víťazstvo je taký podnet, aký chlapci potrebovali. O ich výkon sa musíme oprieť v ďalšom zápase. Teraz si vychutnáme výhru a potom prepneme opäť na Európu," povedal Guľa.