Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Gymerská získala striebro na 400 m, Šimková bronz v skoku o žrdi

Slovenská reprezentantka Lenka Gymerská získala striebornú medailu v behu na 400 m žien na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici. Vo finále dosiahla čas 55,23 sek a za víťazkou Edanur Tulumovou z Turecka zaostala o 18 stotín sekundy. Banská Bystrica, 28. júla 2022. Foto: TASR

Vybojovala pre Slovensko druhý cenný kov na EYOF 2022 v Banskej Bystrici po bronze plavca Samuela Košťála na 200 m motýlik.

Banská Bystrica 28. júla (TASR) - Slovenská atlétka Lenka Gymerská získala na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) striebornú medailu v behu na 400 m. Vo štvrtkovom finále dosiahla čas 55,23 s, za víťaznou Edanur Tulumovou z Turecka zaostala o 82 stotín.

Gymerská vybojovala pre Slovensko druhý cenný kov na EYOF 2022 v Banskej Bystrici po bronze plavca Samuela Košťála na 200 m motýlik. Vo finálovom behu si vytvorila nový osobný rekord. Bronz získala Maria Capotová z Rumunska so stratou 28 stotín.

V Trnave trénujúca Gymerská predviedla vo finále skvelý finiš. Zo zákruty ešte vybiehala na 6. pozícii, potom však predbiehala v cieľovej rovinke jednu súperku za druhou. "Stále ešte nemôžem uveriť, že som získala medailu. Je to niečo úžasné. Síce sa cítim, že odpadnem, ale sú to veľmi príjemné pocity. Na začiatku som sa bála, či vôbec dobehnem do cieľa. Finiš však bol perfektný, je to moja tajná zbraň," citoval Gymerskú portál olympic.sk.
Na snímke slovenská reprezentantka v skoku o žrdi žien Anna Šimková získala bronzovú medailu na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici 28. júla 2022.
Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Slovenská reprezentantka Anna Šimková vybojovala bronzovú medailu v skoku o žrdi na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici. Získala pre Slovensko tretí cenný kov po bronze plavca Samuela Baláža a striebre Lenky Gymerskej v behu na 400 m.

Šimková dosiahla výkon 380 cm, ktorým o 15 cm zaostala za zlatou Evgeniou-Mariou Panagiotouovou z Grécka.

Šimková na úvodnej výške 340 cm i na 360 cm síce prvý pokus pokazila, ale po druhých už latka zostala na stojanoch. Na prvý pokus potom dala 380 cm, po dvoch nezdaroch na 390 cm si záverečný pokus odložila na 395 cm, pri ktorom prebehla len cez doskočisko. "Je to skvelý pocit získať medailu. Asi dva týždne pred EYOF som mala problémy, ale teraz som šťastná. Domáce prostredie a neskutočná atmosféra ma potiahli k tomuto výkonu. Nie je to osobný rekord, ten mám o 2 cm lepší, ale som spokojná. Na 395 cm som riskovala, nevyšlo to," povedala Šimková pre olympic.sk.

atletika - dievčatá:

400 m - finále: 1. Edanur Tulumová (Tur.) 54,41 s, 2. Lenka GYMERSKÁ (SR) 55,23, 3. Maria Capotová (Rum.) 55,33

skok o žrdi - finále: 1. Evgenia-Maria Panagiotouová (Gr.) 395 cm, 2. Emma Mészárosová (Maď.) 395, 3. Anna ŠIMKOVÁ (SR) 380