Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Husár vyzdvihol Mokošovej úspech, sľúbil podporu malým športom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Štátny tajomník plánuje stretnutia so všetkými úspešnými športovcami, počnúc Petrou Vlhovou, či Filipom Poláškom.

Bratislava 26. februára (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre šport Ivan Husár v piatok prijal úspešnú gymnastku Barboru Mokošovú. Na stretnutí vyzdvihol jej historický úspech na nedávnych majstrovstvách Európy v športovej gymnastike a pri tejto príležitosti prisľúbil podporu aj malým športom.

Dvadsaťtriročná Mokošová získala na prelome rokov historicky prvú slovenskú medailu na majstrovstvách Európy v ére samostatnosti, keď si v tureckom Mersine vybojovala bronz na bradlách. "Z toho úspechu som sa tešila tak, že ani môj tréner nechcel veriť svojim očiam," opísala chvíle na stupienku počas stretnutia so štátnym tajomníkom pre šport.

"Barbora je jasným dôkazom toho, že dlhoročná drina naozaj prináša svoje ovocie. Môže slúžiť ako vzor aj pre ostatných. Viem, že tento úspech jej bude slúžiť aj ako motivácia na najbližšej olympiáde. Miestenku do Tokia má garantovanú už 1,5 roka," uviedol Husár.

Štátny tajomník plánuje stretnutia so všetkými úspešnými športovcami, počnúc Petrou Vlhovou, či Filipom Poláškom. "Mám radosť z toho, že ani v tejto náročnej covidovej dobe sa naši slovenskí športovci nestratili, ba naopak. Radosť nám čoraz viac robia aj malé športy. A preto ich budeme podporovať, ako sa len dá," uviedol v tlačovej správe.