Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Rezort školstva ocenil pri príležitosti životného jubilea A. Gajdoša

Na snímke bývalý slovenský gymnasta, úspešný tréner a vysokoškolský pedagóg Anton Gajdoš. Foto: TASR - Michal Svítok

Anton Gajdoš dosiahol titul majstra Slovenska v gymnastike mužov v roku 1960.

Bratislava 1. júna (TASR) - Dlhoročný reprezentant v športovej gymnastike Anton Gajdoš a neskôr aj tréner, rozhodca, pedagóg a autor mnohých publikácií oslávil 80. narodeniny. Pri príležitosti životného jubilea ho za jeho mimoriadny prínos pre slovenský šport ocenil aj štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pre šport Ivan Husár spolu s riaditeľom odboru športu Dušanom Ťažkým. V mene šéfa rezortu školstva Branislava Gröhlinga mu odovzdali čestné uznanie Karola Stráňaia.

"Vďaka ochote pracovať na sebe a pre iných počas celého života, vyslal jasný signál, že Slovenská republika má fundovaných odborníkov, ktorí našej krajine robia dobré meno nielen u nás, ale aj vo svete. Či už máme na mysli jeho reprezentáciu Československa, výchovu športujúcej mládeže, alebo prínos akademickej obci doma aj v zahraničí," poďakoval sa Antonovi Gajdošovi štátny tajomník pre šport Ivan Husár počas odovzdávania medaily.

Anton Gajdoš dosiahol titul majstra Slovenska v gymnastike mužov v roku 1960. Pôsobil ako tréner gymnastov TJ Slávia UK Bratislava, neskôr ako medzinárodný rozhodca v tomto športe. Napísal tiež niekoľko vedeckých publikácií, ktoré prispeli k rozvoju gymnastiky. TASR informoval tlačový odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.