Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Považská Bystrica v 3. kole proti ruskému Krasnodaru

Na snímke zľava Ignas Savicius (Dragunas Klaipeda), Peter Jurák (MŠK Považská Bystrica), Mykolas Lapiniauskas (Dragunas Klaipeda) v odvete 2. kola Európskeho pohára mužov MŠK Považská Bystrica - Dragunas Klaipeda v Považskej Bystrici v sobotu 23. októbra 2021. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Michalovce a Dunajská Streda sa teoreticky mohli stretnúť aj vo vzájomnom súboji 3. kola, keďže DAC nasadili pred žrebom do prvého a Iuventu do druhého koša.

Viedeň 25. októbra (TASR) – Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa v 3. kole Európskeho pohára stretnú s ruským klubom SKIF Krasnodar. Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni.

V rovnakej fáze ženského EP nastúpi slovenský šampión MŠK Iuventa Michalovce proti lídrovi ukrajinskej ligy HC Galičanka Ľvov a na HC DAC Dunajská Streda čaká dvojzápas s rakúskym tímom UHC Stockerau.

Muži Považskej Bystrice figurovali pri žrebe v prvom koši. Prvý duel tretieho kola odohrajú zverenci trénera Václava Straku 27. alebo 28. novembra v Krasnodare, odvetné stretnutie je na programe o týždeň neskôr na domácej pôde. SKIF je víťaz niekdajšieho Pohára IHF z roku 1990, momentálne mu v ruskej Superlige patrí posledná priečka.

Michalovce a Dunajská Streda sa teoreticky mohli stretnúť aj vo vzájomnom súboji 3. kola, keďže DAC nasadili pred žrebom do prvého a Iuventu do druhého koša. Repríza súboja o slovenský titul z minulej sezóny sa však neuskutoční, Iuventa nastúpi v prvom dueli o postup do osemfinále 13./14. novembra na palubovke HC Galičanka, odvetu odohrajú o týždeň neskôr. Rovnaké termíny platia aj pre zápasy Dunajskej Stredy, ktorá sa rovnako najprv predstaví na pôde súpera v Stockerau.