Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Hádzaná: Čechovskí medvedi porazili Tatran Prešov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Prešov po prehre na ruskej pôde už nemá postup do baráže o osemfinále vo vlastných rukách.

Čechov 24. novembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov prehrali vo svojom predposlednom deviatom zápase v C-skupine Ligy majstrov na palubovke Čechovských medveďov 26:38. Zverenci Slavka Golužu doplatili na nevydarený úvod duelu.

Prešov po prehre na ruskej pôde už nemá postup do baráže o osemfinále vo vlastných rukách. Pri predpokladaných výhrach Sportingu Lisabon a Bjerringbro/Silkeborgu v 9. kole musí o týždeň bezpodmienečne vyhrať nad Metalurgom Skopje a zároveň dúfať vo víťazstvo Sportingu v Silkeborgu. Zápas Tatrana Prešov s Metalurgom Skopje je na programe v sobotu 1. decembra o 19.30.

C-skupina:

Čechovskí medvedi - Tatran Prešov 38:26 (19:13)

Najviac gólov Čechovských medveďov: Kuretkov, Kornejev po 6, zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič - Rábek 3, Hrstka 2, Lapajne 2, Krok 4, L. Urban 2, Straňovský, Číp, Vučko 5, Butorac 7, Kasal, Carapkin 1, Gatine, Babič. Rozhodovali: K. Gasmi, R. Gasmi (obaja Franc.), TH: 5/4 - 3/2, vylúčení: 3:5, ŽK: 2:0, ČK: Rábek.



Prešovčania síce išli gólom Rábeka do vedenia 1:0, ale inak bol prvý polčas v jasnej réžii domáceho tímu. Čechovskí medvedi viedli postupne 4:1, 7:2 aj 11:4 a Prešovčanov prevýšili v obrannej aj útočnej hre. Hráči Tatrana zlyhávali najmä v defenzíve, súperovi už v prvom polčase dovolili viacero ľahkých gólov a príliš nepomohla ani výmena brankárov.

Zápas hraný v komornej atmosfére mal podobný priebeh aj v druhom dejstve. Prešovčanom sa nedarilo sťahovať manko, naopak, v 36. minúte prehrávali už o 9 gólov (23:14) a v 42. aj o 10 (26:16). Herná pohoda domáceho tímu sa prejavovala v zakončení aj v defenzíve, Prešovčania naopak zlyhávali aj v najvylodenejších príležitostiach. Náskok domáceho tímu napokon narástol až na 12 gólov. Hráči Tatrana si tak z Ruska priniesli najvyššiu prehru v tohtosezónnom účinkovaní v Lige majstrov.

zostávajúci program Tatrana:

sobota, 1. decembra: Tatran Prešov - HC Metalurg Skopje /19.30/