Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nemeckí hádzanári majú ďalších nakazených, údajne zvažujú odstúpenie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Prezident najvyššej nemeckej hádzanárskej súťaže Uwe Schwenker zvolal na stredu večer tlačovú konferenciu, na ktorej má prezentovať ďalší postup pri hľadaní riešenia problému.

Bratislava 19. januára (TASR) - Nemecká hádzanárska reprezentácia zaznamenala v stredu na prebiehajúcich ME ďalšie štyri pozitívne testy na koronavírus. Celkový počet nakazených v tíme stúpol na trinásť, z toho tucet hráčov. Nemci podľa agentúry DPA zvažujú aj odstúpenie z turnaja, ktorého zápasy hrajú v Bratislave.

Pozitívny test mali hráči Sebastian Heymann, Djibril M'Bengue, Christoph Steinert a jeden člen realizačného tímu. Prezident najvyššej nemeckej hádzanárskej súťaže Uwe Schwenker zvolal na stredu večer tlačovú konferenciu. "Stalo sa to, čoho sme sa najviac obávali. Musíme sa teraz s tým vyrovnať. Nedáva zmysel, aby našim klubom každý deň niekto zavolal, že potrebuje ďalších päť hráčov. Musíme si to vydiskutovať s vedením národného tímu, komunikácia s ním zatiaľ vždy fungovala," povedal pre agentúru DPA Schwenker.

S Nemcami rokujú aj predstavitelia Európskej hádzanárskej federácie (EHF). "Musíme spoločne posúdiť novovzniknutú situáciu," dodal predseda predstavenstva Nemeckého hádzanárskeho zväzu (DHB) Mark Schober.

Nemecko si do bratislavskej II. skupiny hlavnej fázy šampionátu prenieslo dva body a vo štvrtok o 18.00 h má nastúpiť v šlágri proti Španielsku. Na Slovensko už povolalo viacerých náhradníkov, aby s nimi Gíslason mohol rátať už v najbližšom súboji, musia mať pred jeho začiatkom negatívny výsledok PCR testu. Bez posíl by mal k dispozícii iba trinásť zverencov a situáciu označil za "frustrujúcu a absurdnú".

Nemci zvažovali aj odstúpenie z turnaja a predstaviteľov Európskej hádzanárskej federácie (EHF) požiadali o doklad stretnutia so Španielskom na sobotu alebo pondelok. "Intenzívne sme rokovali s vedením tímu, EHF aj klubmi a dospeli sme k záveru, že si môžeme vziať na zodpovednosť zotrvanie na turnaji. Máme na to lekárske, športové, právne a ekonomické dôvody. Vo štvrtok však môže padnúť iné rozhodnutie, EHF sme požiadali o preskúmanie možností odstúpenia v neskoršej fáze šampionátu," povedal v stredu neskoro večer predseda predstavenstva Nemeckého hádzanárskeho zväzu (DHB) Mark Schober.