Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jakubisovú sklamal žreb: Ako keby sme išli na ME a nie na MS

Lýdia Jakubisová, archívne foto. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Z ôsmich základných skupín postúpia do hlavnej fázy prvé tri tímy, ktoré utvoria štyri šesťčlenné skupiny.

Bratislava 13. augusta (TASR) – Slovenská hádzanárka Lýdia Jakubisová odohrala v národnom tíme 127 zápasov, nastrieľala v nich 476 gólov. Rozlúčku s reprezentáciou absolvovala 1. októbra 2017 v Nitre v druhom kvalifikačnom zápase ME 2019 proti Poľsku (20:29). Skúsená krídelníčka pozorne sledovala štvrtkový žreb MS, no jeho rezultát ju sklamal.

Slovenské hádzanárky čaká v decembri svetový šampionát v Španielsku, v základnej E-skupine sa stretnú s Nemeckom, Maďarskom a Českom. Rozhodol o tom štvrtkový nočný žreb v meste Castellón de la Plana. Na šampionáte sa predstavia po udelení voľnej karty, ktorú od IHF dostali spolu s Poľskom. Pre Slovenky to bude prvý štart na vrcholnom podujatí po siedmich rokoch, keď sa zúčastnili na majstrovstvách Európy 2014 v Maďarsku a Chorvátsku. Na MS budú účinkovať druhýkrát v ére samostatnosti, od ich doteraz posledného štartu uplynulo už 26 rokov - na šampionáte v Rakúsku a Maďarsku skončili v roku 1995 dvanáste.

Hráčka nemeckého Thüringeru HC žreb pozorne sledovala a po jeho skončení nebola nadšená: „Vyzerá to, ako keby žrebovali ME a nie MS. Už keď sme sa tam dostali, tak dostaneme takéto súperky? Nemky síce na uplynulých šampionátoch nehrali dobre, ale myslím si, že na nás to stále stačí. Maďarky mali fantastické ME, takže tam nie je o čom. A Češky, to je stará známa muzika. Len keď im nezahrá Jeřábková, tak by to bolo možno hrateľné," povedala Jakubisová pre TASR.

Svetový šampionát sa uskutoční od 2. do 19. decembra 2021, dejiskami budú mestá Castellón, Granollers, Llíria a Torrevieja. Premiérovo sa na ňom predstaví až 32 družstiev. Z ôsmich základných skupín postúpia do hlavnej fázy prvé tri tímy, ktoré utvoria štyri šesťčlenné skupiny.