Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hádzaná-MS: Kapverdy čaká karanténa mimo oficiálne ubytovacie kapacity

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Svetový šampionát trápia veľké problémy s koronavírusom. Pre množstvo pozitívnych testov sa už z turnaja odhlásili reprezentácie Česka a USA.

Káhira 14. januára (TASR) - Hádzanári Kapverd ešte pred ubytovaním v oficiálnom hoteli pre účastníkov majstrovstiev sveta v Egypte strávia najmenej jednu noc v "karanténe" v inom ubytovacom zariadení. V tíme je totiž niekoľko pozitívnych prípadov na koronavírus.

Celá výprava afrického účastníka sa následne musí podrobiť ďalšiemu kolu testovania a až po negatívnych výsledkoch sa môže presunúť do turnajového hotela v Káhire. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej sa tak stalo na žiadosť Nemecka, súpera Kapverd v základnej skupine.

"Povedali, že sa nedá len tak priviesť ich do oficiálneho hotela a tváriť sa, že všetko je v poriadku. V hoteli sa športovci aj členovia realizačných tímov stretávajú napríklad v jedálňach. Dnes očakávame v hoteli návštevu egyptského ministra športu a očakávame, že zatlačí na to, aby mal každý tím svoj vlastný bufet s jedlom," povedal športový riaditeľ Nemeckého hádzanárskeho zväzu Axel Kromer.

Svetový šampionát trápia veľké problémy s koronavírusom. Pre množstvo pozitívnych testov sa už z turnaja odhlásili reprezentácie Česka a USA.