Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Prešov v lete opustí Cabezon a nahradí ho Santos

Na snímke tím Tatrana Prešov, uprostred tréner Slavko Golužav pred zápasom skupiny C Ligy majstrov v hádzanej mužov Tatran Prešov – Riihimäki Cocks v Prešove 30. novembra 2019. Foto: FOTO TASR - Milan Kapusta

Rovnako starého Santosa vyhlásili za najlepšieho krídelníka portugalskej ligy z roku 2018 a v Prešove bol pred rokom na skúške.

Prešov 14. januára (TASR) - Slovenský hádzanársky klub Tatran Prešov opustí na konci prebiehajúcej sezóny španielsky pravý krídelník Javier Muňoz Cabezon a na jeho miesto príde Portugalčan Nuno Santos. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Dvadsaťsedemročný Cabezon prišiel do Tatrana pred aktuálnou sezónou a svojimi výkonmi v Lige majstrov, dueloch SEHA ligy či domácej súťaže upútal pozornosť viacerých klubov, najmä z Francúzska. Z jedným z týchto prvoligových tímov sa dohodol a po skončení sezóny z Prešova odíde.

Rovnako starého Santosa vyhlásili za najlepšieho krídelníka portugalskej ligy z roku 2018 a v Prešove bol pred rokom na skúške. Teraz sa už s vedením Tatrana dohodol na dvojročnej zmluve. "Je to pre mňa ďalší krok v kariére a keďže idem do novej krajiny, tak aj nová skúsenosť. Do Prešova odchádzam od rodiny a priateľov za hádzanou, takže do toho dám všetko. Dúfam, že výkonmi pomôžem mužstvu, hlavne v medzinárodných súťažiach. O slovenskej hádzanej toho veľa neviem. Ale samozrejme Tatran som spoznal počas skúšky, ktorú som absolvoval minulý rok. Videl som aj ligový zápas a vôbec to nebolo jednoduché. Takže okrem medzinárodných zápasov sa tím musí sústrediť aj na domácu súťaž. Tatran je ale mužstvo, v ktorom tréner a celý klub, chcú maximálne výkony hráčov a zlepšovanie sa v každom zápase. V Tatrane budem mať možnosť ukázať sa a zabojovať o miesto v reprezentácii Portugalska," uviedol Santos pre oficiálnu stránku klubu.