Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hádzaná-SEHA liga: Tatran Prešov zdolal Nexe Našice v 5. kole

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Hádzanári domáceho Tatrana Prešov sa tak posunuli v tabuľke na 4. miesto.

Prešov 3. októbra (TASR) - Hádzanári domáceho Tatrana Prešov vyhrali v stredajšom zápase 5. kola SEHA ligy nad doteraz nezdolaným chorvátskym tímom Nexe Našice 26:24 a pripísali si na svoje konto tretiu výhru v súťaži. V tabuľke sa tak posunuli na 4. miesto.

Tatran Prešov - Nexe Našice 26:24 (15:12)

Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 5, Hrstka, Lapajne 3, Rečičár, Ľ. Šarpataky, Urban 2, Číp 3, Straňovský 3, Butorac 9, Kasal, Carapkin, Gatine 1, Babič - najviac gólov Nexe: Vozab 7/3, Zrnič 5/3, 7 m hody: 0 – 7/6, vylúčení: 6:3, ČK: 59. Urban (za tri vylúčenia)


Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: "Odohrali sme dobrý zápas. Vedeli sme, že Našice majú dobrý tím, dobre sme sa ale naňho za ten krátky čas pripravili. Do zápase sme dobre vstúpili, kontrolovali sme ho, aj keď nie som úplne spokojný, pretože sme sa dopustili niekoľkých chýb a vrátili Našice do zápasu. V konečnom účtovaní totiž môže aj pár gólov rozhodovať o postupujúcom do Final Four. Ďakujem aj fanúšikom za povzbudzovanie a chcem ich pozvať na sobotňajší zápas s Čechovskými medveďmi, kde budeme potrebovať ich podporu."

Igor Čupryna, brankár Prešova: "Vedeli sme, že Nexe má dobrý tím namixovaný z mladých i skúsených hráčov. Dobre sme sa pripravili na to, že budú hrať systém 7 na 6, na ktorý už vieme lepšie reagovať. Dôkazom je aj skóre zápasu, v ktorom nepadlo veľa gólov, keďže nám fungovala obrana. Bojovali sme až do konca a vďaka tomu sme vyhrali."

Martin Straňovský, kapitán Prešova: "Na začiatku sme dali veľa rýchlych a ľahkých gólov, ale presne sme vedeli, čo nás čaká. Teda, že Nexe len tak nezložia zbrane a presne to sa aj ukázalo. Bol to ťažký zápas s kvalitným súperom, ale chvalabohu sa nám ho podarilo zdolať. Je to super, lebo pokračujeme vo víťaznej sérii."

Oliver Rábek, spojka Prešova: "Bol to ťažký a náročný zápas po ťažkom cestovaní. Úvod bol dobrý, viedli sme 7:1, ale podobne ako v Metalurgu sme nakopili chyby a súper sa dotiahol až na jeden gól. Stálo nás potom veľa síl, aby sme zápas dotiahli k víťazstvu, ale som rád, že sme to udržali a dôležité body sú doma."