Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenskí hádzanári prehrali na majstrovstvách EHF s Českom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Skončili na 4. mieste.

Varna 22. augusta (TASR) - Slovenskí hádzanári obsadili na turnaji majstrovstiev EHF, nižšia kategória kontinentálneho šampionátu, hráčov do 19 rokov v bulharskej Varne konečné 4. miesto. V nedeľňajšom zápase o 3. priečku podľahli Čechom tesne 26:27 (13:16).

Zverenci trénerskej dvojice Michal Baran – Tomáš Straňovský dosiahli na podujatí, z ktorého si len celkový víťaz vybojoval postup medzi elitu, bilanciu jedno víťazstvo, jedna remíza a tri prehry. Informovala oficiálna stránka Slovenského zväzu hádzanej (SZH).



majstrovstvá EHF hráčov do 19 rokov v bulharskej Varne – o 3. miesto – nedeľa:

Slovensko – Česko 26:27 (13:16)

Zostava a góly SR: Ch. Bako, Sopka – Plšek, Kimák-Fejko 1, Dudík 2, M. Antl 8, Dévai 1, Kolenič, Mišových, T. Smetánka, Uhriňák 1, A. Lukačín 4, Kvaššay 2, J. Kravčák 4, Surňák 3, Illés. Rozhodovali: Charitsos a Naskos (obaja Gréc.), pok. hody: 5/4 – 1/0, vylúčené: 2:4.




Hlas:

Michal Baran, tréner SR 19: "Chlapci boli namotivovaní, chceli sme tento duel otočiť a vyhrať. Myslím si, že sme neboli od toho ďaleko. Do poslednej sekundy sme živili nádej. Trochu sa nám rozpadol systém, keď sa nám v úvodnej štvrťhodine zranili štyria hráči, ktorí sa už ani nevrátili do hry, čím sa nám zúžili možnosti na striedanie. Na konci sme vyhoreli na premieňaní čistých šancí, keď sme nevyužili náskok z pivota i z krídla. Klobúk dole pred družstvom, keď sa nevzdalo a zabojovalo aj za kvarteto, ktoré dovtedy ťahalo tím. Myslím si, že sa nám podarilo urobiť z tohto družstva súdržný kolektív, ktorý sa povzbudzuje za každého stavu. Tieto zápasy dali chlapcom veľmi veľa. Videli, na čom musia ešte pracovať. Dúfam, že ich to posunie. Mrzia nás výsledky, aj dnešná tesná prehra, ale to je športový život."