Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenské hádzanárky sa na MS predstavia bez Pastorkovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Dunajskostredská pivotka sa nestihla dať zdravotne do poriadku.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Slovenská hádzanárka Kristína Pastorková nebude štartovať v reprezentačnom drese na decembrových MS v Španielsku. Dunajskostredská pivotka sa nestihla dať zdravotne do poriadku a nefiguruje v 20-člennej nominácii na záverečnú prípravu pred šampionátom. Informoval o tom Slovenský zväz hádzanej (SZH) na oficiálnej stránke.

Pôvodne mal hlavný kouč SR Pavol Streicher zúžiť širší 25-členný menoslov na 18 hráčok, ale zdravotný stav viacerých hráčok, vracajúcich sa po zraneniach alebo snažiacich sa z nich dostať, ho prinútil pozvať do Púchova na trojdňovú prípravu o dve hráčky viac. "Svoju rolu zohrali najmä zdravotné aspekty, keďže máme viacero hráčok, pri ktorých budeme musieť pri určovaní konečnej nominácie zvažovať stav ich pripravenosti," vysvetlil Streicher pre portál slovakhandball.sk.

Kouč po stredajšom tréningu oznámi zloženie 18-členného kádra, ktorý odcestuje vo štvrtok do Španielska najskôr na medzinárodný turnaj štyroch krajín (Španielsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko) v Madride (26. až 28. novembra) a potom na svetový šampionát (1. až 19. decembra), ktorého základnú E-skupinu s výbermi Nemecka, Maďarska a Česka absolvujú Slovenky v Llírii.

Nádej na štart na šampionáte zatiaľ majú Viktória Oguntoyová, Erika Rajnohová i Natália Némethová, ktoré už v drese HC DAC Dunajská Streda zasiahli aj do zápasového diania, rovnako aj Simona Szarková (Siófok), zotavujúca sa z atroskopického zákroku kolena. V pozícii náhradníčok zostali zo širšieho kádra mladé Monika Pénzesová, Lenka Ratvajská, Petra Škoricová a Alena Dvorščáková. Slovenky sa zídu v pondelok 22. novembra v púchovskom Alexandra šport hoteli.

Nominácia hádzanárok SR na sústredenie v Púchove pred MS v Španielsku


Brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicjová (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Viktória Oguntoyová (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Pivotky: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce)

Krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lanczová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Boglárka Bíziková, Erika Rajnohová, Natália Némethová (všetky HC DAC Dunajská Streda)