Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hádzanárky v júni na Štrbské Pleso, Streicher: V pláne máme aj túry

Na snímke tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Pavol Streicher počas tlačovej konferencie Slovenského zväzu hádzanej (SZH) v Bratislave. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Pozvánku do Tatier dostal 18-členný káder, absentovať tentoraz budú viaceré stabilné hráčky.

Bratislava 27. mája (TASR) - Slovenské reprezentantky v hádzanej sa po uvoľnení opatrení v boji s koronavírusom zídu na spoločnom zraze ešte pred letnými prázdninami. Kouč Pavol Streicher naplánoval sústredenie národného tímu vo Vysokých Tatrách v termíne 21. až 28. júna.

"Myslím si a verím, že nám to vyjde a zraz sa uskutoční podľa plánu. Už aj v okolitých krajinách pokračuje uvoľňovanie opatrení, napríklad aj tu v Nemecku je od 2. júna povolené pri dodržiavaní hygienických opatrení trénovať v hale. Do konca júna je ešte dosť času a ak sa dovtedy nič zlé nestane, malo by to byť v pohode," povedal Streicher pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Reprezentačný tím mal pre koronakrízu dlhú pauzu bez spoločnej akcie a pred štartom kvalifikácie MS 2021 chce tréner pobytom v Hoteli FIS utužiť kolektív: "Zámer je dostať dievčatá na čerstvý vzduch, kombinovanou formou striedať kondičné s herným tréningmi. Uvidíme, akým spôsobom bude povolené sa pohybovať v hale. Ak by to bolo s obmedzeným počtom hráčok, pripravíme sa aj na takúto alternatívu. V pláne máme tiež túry, napríklad na Solisko. Myslím si, že v horskom prostredí budeme mať dobré podmienky na predprípravu, po ktorej čakajú hráčky krátke dovolenky a vzápätí v polovici júla už začnú klubovú prípravu na novú sezónu."

Slovenky prišli pre pandémiu o možnosť zabojovať o postup na ME 2020, keďže Európska hádzanárska federácia zrušila zvýšné štyri kolá v kvalifikačnej skupine. "Chceme uzavrieť predchádzajúcu kvalifikáciu, v ktorej sme stihli odohrať len dva zápasy – s Ruskami a Srbkami. Urobiť akúsi hrubú čiaru a vyhodnotiť, čo v nej bolo negatívne a čo pozitívne. Na to dobré chceme nadviazať a do ďalšej kvalifikácie o postup na MS 2021 ísť s novou motiváciou. Veríme, že dovtedy budeme poznať systém kvalifikácie i jej vyžrebovanie. Ešte ani minulý týždeň nám na EHF nevedeli povedať detaily, keďže ani oni nemali informácie od IHF," vysvetlil Streicher.

Pozvánku do Tatier dostal 18-členný káder, absentovať tentoraz budú viaceré stabilné hráčky. "Viktória Ogyuntoye sa 17. júna podrobí menšiemu chirurgickému zákroku a dva týždne nemôže trénovať, preto sme namiesto nej povolali mladú talentovanú Viktóriu Voržáčkovú. Réka Bíziková sa ospravedlnila z osobných dôvodov, Vladimíra Bajčiová má zase štátnice na vysokej škole a Mariannu Rebičovú čaká v priebehu tohto týždňa operácia, ktorá má odstrániť jej problémy s pätami." Chýbať bude aj najlepšia slovenská hráčka MOL ligy za rok 2019 Boglárka Bíziková: "Som s ňou dohodnutý a od novej sezóny s ňou počítam. Teraz jej účasť nie je možná, keďže má za sebou operáciu ruky a musí rehabilitovať. Nová je Barbora Königová zo Šale, ktorá bola tiež v mojej pozornosti. Podávala veľmi dobré výkony, a tak som s ňou nadviazal kontakt. Som rád, že sme sa dohodli a má chuť reprezentovať."

Nominácia hádzanárok SR na sústredenie na Štrbskom Plese:



Brankárky: Adriana Medveďová (ŠŠK Prešov), Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava)
Pivotky: Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Nikoleta Trúnková (Iuventa Michalovce), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)
Krídelníčky: Mária Holešová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Annamária Patrnčiaková (DHK Zora Olomouc/ČR), Martina Popovcová (ŠŠK Prešov), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
Spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (HSG Bad Wildungen Vipers/Nem.), Simona Szarková, Emma Hudáková, Barbora Lancz (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (KKC Kisvárda KC/Maď.), Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Monika Rajnohová (MŠK/HC DAC Dunajská Streda)
Náhradníčky: Adriána Holejová (Iuventa Michalovce), Monika Pénzesová (MŠK/HC DAC Dunajská Streda), Valéria Dulinová (HK AS Trenčín)