Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Prešovčania sa chystajú na Československý pohár

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Po viac než trojtýždňovej príprave sa v stredu 25. júla predstavia v zápase na palubovke účastníka najvyššej maďarskej súťaže Braun Gyöngyös KK.

Prešov 23. júla (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa už pripravujú na sezónu, v ktorej budú opäť bojovať vo viacerých súťažiach. Najprestížnejšou z nich bude Liga majstrov, ešte pred jej úvodom by radi využili možnosť získať prvú tohtosezónnu trofej. O Československý pohár zabojujú v domácej Tatran handball aréne, s prípravnými zápasmi začnú už v najbližších dňoch.

Po viac než trojtýždňovej príprave sa v stredu 25. júla predstavia v zápase na palubovke účastníka najvyššej maďarskej súťaže Braun Gyöngyös KK a o tri dni na to absolvujú dvojzápas v Poľsku proti domácemu Tauron Stal Mielec.

Po dvoch súbojoch s ďalším poľským tímom KS Azoty Pulawy absolvujú zverenci Slavka Golužu tradičný Turnaj majstrov v bosniackom meste Doboj, ktorý bude zároveň generálkou na Československý pohár. Jeho dejiskom bude počas posledného augustového víkendu opäť Prešov.

Domáci Tatran narazí v semifinále na českého vicemajstra Talent M.A.T. Plzeň, druhú dvojicu vytvoria český majster z Karvinej s finalistom slovenskej extraligy HC Topoľčany.