Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

V širšej nominácii Sloveniek je 20 hráčok, chýba zranené trio z DAC

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenky sa zídu v nedeľu 3. októbra popoludní v Bratislave.

Bratislava 22. septembra (TASR) – V širšej nominácii slovenskej ženskej hádzanárskej reprezentácie na zápasy proti Španielsku a Maďarsku figuruje 20 hráčok. Vo výbere chýba zranená trojica z vicemajstrovského HC DAC Dunajská Streda – Viktória Oguntoyová, Erika Rajnohová a Natália Némethová, okrem nich nie je k dispozícii ani tehotná kapitánka družstva Monika Rajnohová.

Slovenky vstúpia začiatkom októbra do bojov v II. fáze kvalifikácie majstrovstiev Európy 2022 v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore. Na úvod ich v 5. skupine čakajú dvaja favoriti. Hlavný tréner Pavol Streicher začiatkom budúceho týždňa vyberie konečnú 16-členná nominácia na zápasy v Španielsku (Antequera, 6. októbra o 20.45 h) a doma proti Maďarsku (Topoľčany, 10. októbra o 18.00 h).

Z hráčok, ktoré sa v uplynulom období objavovali v reprezentácii, absentuje krídelníčka Annamária Patrnčiaková z českého Kynžvartu. Do širšieho kádra sa dostali ukrajinská rodáčka, brankárka Alexandra Ivanicjová (za slobodna Krebsová) pôsobiaca v poľskom Koszaline či michalovská spojka Adriána Holejová. Slovenky sa zídu v nedeľu 3. októbra popoludní v Bratislave. Informoval o tom portál slovakhandball.sk.

Širšia nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na 1. a 2. kolo II. fázy kvalifikácie ME 2022:

brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicjová (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)

pivotky: Valéria Dulinová, Nikoleta Trúnková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)

krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková, Monika Pénzesová (obe HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Anette Emma Hudáková (Alba Fehérvár KC/Maď.), Barbora Lanczová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Boglárka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda)