Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hádzanárky SR v odvetnom prípravnom zápase zdolali Ukrajinu 32:24

Ilustračné foto. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Pred kvalifikačnými zápasmi s Lotyšskom ešte odohrajú prípravné stretnutia s Čiernou Horou.

Vranov nad Topľou 1. októbra (TASR) - Slovenské hádzanárky zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase vo Vranove nad Topľou nad reprezentantkami Ukrajiny 32:24. Súperkám tým vrátili prehru z 29:30 piatkového duelu

Pre trénera SR Jorgeho Dueňasa je to prvé víťazstvo v pozícii hlavného trénera SR. Jeho zverenky duelmi proti Ukrajine uzavreli úvodný týždeň spoločnej prípravy na I. fázu kvalifikácie budúcoročných MS (30. novembra - 17. decembra 2023). Pred kvalifikačnými zápasmi s Lotyšskom ešte odohrajú prípravné stretnutia s Čiernou Horou.

hlasy:

Peter Pčola, asistent trénera SR: "Po včerajšom zápase sme sa rozprávali o tom, že sme boli prvom polčase veľmi málo agresívni v obrane. Dnes sme začali s tým, že sme od začiatku začali dobrým pohybom aj lepšou agresivitou v obrane. Zlepšila sa aj naša efektivita v koncovke. Po celý zápas sme si držali vysoké percento streľby. Dobrý kolektív a dobrá parta sa ukáže hlavne po tom, čo tím prehrá. Prehra o gól vždy bolí, no dnes sa dievčatá skoncentrovali a pracovali celých 60 minút. Určite to ani dnes nebol bezchybný výkon, ale každá hráčka priložila ruku k dielu. Dôležité bolo, že sa hráčky dopĺňali. Od začiatku sa dievčatá sústredili a veľmi sme chceli zvíťaziť, aby nás to naštartovalo ďalej."

Vladimíra Bajčiová, spojka SR: "Po včerajšom zápase sme najviac zlepšili obranu. Tá nám fungovala od začiatku a aj vďaka tomu sme mohli chodiť do protiútokov. V prvom zápase to bolo z našej strany roztržitejšie, dnes sme už hrali viac koncentrovane."

Bibiana Štefániková, krídelníčka SR: "V prvom polčase sme po včerajšej prehre nastúpili s rešpektom. Bojovalo sa o každú loptu. Počas prvého dejstva sme si spravili náskok, pomohla nám aj brankárka. V prvom zápase sme často prehrávali súboje jedna na jednu a aj preto sme si zdôrazňovali potrebu zlepšiť obranu."


SLOVENSKO - Ukrajina 32:24 (14:10)

Zostava a góly SR: Oguntoyová, Furgaláková, Oláhová – Györiová, Trúnková 4, Pastorková, Popovcová 1, Štefaniková 1, Dmytrenková, R. Bíziková 7/3, Bujnochová 3, Bajčiová 1, Holejová, S. Szarková 1, Habánková 2, Barbora Lancz 6/1, Dvorščáková, E. Rajnohová 3, N. Némethová, Ščípová 3, najviac gólov Ukrajiny: Glibková 8/4. Rozhodovali: Cipov a Klus, TH: 5/4 – 4/4, vylúčení: 3 – 5, 300 divákov.