Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Halák je prvý európsky brankár s víťazstvom v siedmom klube

Slovenský brankár v drese New Yorku Rangers Jaroslav Halák a hráč Ottawy Senators Drake Batherson počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators - New York Rangers v Ottawe 30. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Halák, ktorý prišiel do NY Rangers pred sezónou 2022/2023, dosiahol víťazné zápasy aj v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, NY Islanders, Bostonu a Vancouveru.

New York 1. decembra (TASR) - Jaroslav Halák sa stal prvým európskym brankárom, ktorý vychytal aspoň jedno víťazstvo v siedmich rôznych kluboch NHL. V nočnom zápase pomohol New Yorku Rangers k triumfu na ľade Ottawy Senators a v siedmom stretnutí v sezóne sa dočkal prvého triumfu. V histórii NHL zaznamenali víťazstvo za minimálne sedem tímov aj ďalší šiesti brankári.

Halák, ktorý prišiel do NY Rangers pred sezónou 2022/2023, dosiahol víťazné zápasy aj v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, NY Islanders, Bostonu a Vancouveru. Po stretnutí v Ottawe má v základnej časti NHL celkovú bilanciu 563 zápasov a 286 víťazstiev. Rekordérmi v počte tímov, v ktorých dosiahli víťazný zápas sú Ron Tugnutt, Curtis McElhinney a Sean Burke, ktorí triumfovali v dresoch 8 klubov.