Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Jaroslav Halák začal s tréningom na ľade, návrat stále vo hviezdach

Jaroslav Halák Foto: TASR/AP

Stále však nie je známe, kedy sa bude môcť Halák vrátiť do zostavy "bluesmanov" a či vôbec stihne play off.

St. Louis 15. apríla (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák, ktorý pauzuje v NHL od začiatku apríla pre problémy so slabinami, začal opäť s tréningom na ľade.

Podľa informácií denníka St. Louis Post-Dispatch sa gólman St. Louis Blues v nedeľu predpoludním opäť postavil na korčule a tréneri Blues plánujú, aby v najbližších dňoch postupne začal na tréningoch čeliť aj streľbe.

Stále však nie je známe, kedy sa bude môcť Halák vrátiť do zostavy "bluesmanov" a či vôbec stihne play off. Nadstavbová časť zámorskej profisúťaže odštartuje 30. apríla, pričom Blues momentálne figurujú v Západnej konferencii na šiestom mieste s trojbodovým náskokom na deviaty Dallas.

Dvadsaťsedemročný ružinovský odchovanec má problémy od 1. apríla od súboja s Minnesotou, kedy si pravdepodobne obnovil zranenie slabín. Tie ho trápili už vo februári, keď vynechal takmer tri týždne. Halák si pre zdravotné problémy v tomto ročníku pripísal len 16 štartov, v ktorých priviedol svoje mužstvo k šiestim výhram a dosiahol úspešnosť zákrokov 89,9 percent.

Počas jeho neprítomnosti strážil bránku St. Louis vo väčšine prípadov Kanaďan Brian Elliott, ktorý ťahal v NHL šnúru 214 minút bez inkasovaného gólu. Sériu mu preťal až v nedeľu Bryan Bickell zo Chicaga. Elliott v minulom ročníku spolu s Halákom získal trofej Williama M. Jenningsa pre dvojicu brankárov chytajúcich v tíme s najnižším priemerom inkasovaných gólov. Blues majú v talóne aj 22-ročného talentovaného Jakea Allena.