Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hamilton naďalej odmieta odstránenie piercingu: Nikdy to nebol problém

Na snímke britský pilot Lewis Hamilton, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Na pretekoch sa nakoniec môže zúčastniť na základe výnimky, pričom FIA posunula termín na odstránenie piercingu do 30. júna - tri dni pred domácimi pretekmi Hamiltona v Silverstone.

Monte Carlo 27. mája (TASR) - Britský automobilový pretekár Lewis Hamilton naďalej odmieta chirurgické odstránenie piercingu, ktoré mu nariadila Medzinárodná automobilová federácia (FIA) na VC Miami. Pravidlo o zákaze šperkov v monoposte, ktoré platí v F1 už od roku 2005, pripomenul ešte na VC Austrálie jeden z riaditeľov pretekov Niels Wittich.

"Mám mnoho piercingov, o ktorých väčšina ľudí nevie a ktoré sa naozaj nedajú vybrať," vtipkoval prvotne Hamilton v Melbourne. Nový riaditeľ však myslí prísnejší výklad pravidiel vážne a sedemnásobný šampión dostal na Floride žiadosť, aby módny doplnok odstránil do pretekov v Monaku, ktoré sa konajú tento víkend.

"Myslím si, že sa na túto tému plytvá priveľa času a energie. Už som k tomu povedal všetko, čo som chcel a tento víkend to nie je mojou hlavnou starosťou," uviedol Brit na piatkovej tlačovej konferencii pred podujatím v uliciach Monte Carla podľa agentúry DPA. Na pretekoch sa nakoniec môže zúčastniť na základe výnimky, pričom FIA posunula termín na odstránenie piercingu do 30. júna - tri dni pred domácimi pretekmi Hamiltona v Silverstone.

"Toto pravidlo je tu od roku 2005 a podľa mňa sme všetci mali počas našej kariéry v monoposte šperky. Nebol to problém a nie je dôvod, aby sa na tom teraz niečo menilo," snažil sa na záver obhájiť svoje rozhodnutie 37-ročný pilot.