Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hamilton po diskvalifikácii odštartuje do šprintu z posledného miesta

Britský pilot formuly 1 Lewis Hamilton. Foto: TASR/AP

Trestu po kvalifikácii sa nevyhol ani Verstappen, ktorému komisári udelili pokutu 50.000 eur. Holanďan sa totiž nepovolene dotkol monopostu Hamiltona.

Sao Paulo 13. novembra (TASR) - Britský pilot F1 Lewis Hamilton odštartuje v sobotnom šprinte na Veľkej cene Brazílie F1 z posledného miesta. Víťaz piatkovej kvalifikácie na sobotný šprint najprv po výmene motora prišiel o päť miest na štarte. Ďalšie skúmanie priebehu kvalifikácie odhalilo porušenie pravidiel pri využití DRS a pilota Mercedesu diskvalifikovali.

Sedemnásobný majster sveta a momentálne druhý muž celkovej klasifikácie bude musieť v šprinte odštartovať z posledného miesta na štartovom rošte. Pre 36-ročného Brita predstavuje štart z tejto pozície komplikáciu v boji o titul, o ktorý súperí s Maxom Verstappenom. Holanďan z Red Bullu figuruje na čele poradia o 19 bodov pred Hamiltonom, do konca sezóny zostávajú štyri preteky.

Trestu po kvalifikácii sa nevyhol ani Verstappen, ktorému komisári udelili pokutu 50.000 eur. Holanďan sa totiž nepovolene dotkol monopostu Hamiltona v jednej zo zákrut, čo dodatočne odhalilo video jedného z fanúšikov na okruhu. Informovala agentúra DPA.