Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Hamilton zvažuje pokračovať v kariére aj po skončení budúcej sezóny

Na snímke britský pilot formuly 1 Lewis Hamilton . Foto: TASR/AP

Stále mám misiu a milujem šoférovanie. Naozaj nemám pocit, že by som sa mal v dohľadnej dobe vzdať a odísť, povedal 37-ročný Hamilton.

Londýn 8. augusta (TASR) - Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton zvažuje pokračovať v motoristickom seriáli F1 aj po skončení budúcej sezóny. Magazínu Vanity Fair na otázku o jeho budúcnosti odpovedal, že stále je na "misii" získať ôsmy titul, ktorým by sa osamostatnil na čele historického poradia.

Britský jazdec Mercedesu nevyhral v tejto sezóne žiadne preteky, zatiaľ čo jeho rivalovi z roku 2021 Maxovi Verstappenovi (Red Bull) patrí priebežné prvé miesto. Na Charlesa Leclerca z Ferrari má náskok 80 bodov a je na ceste k obhajobe titulu. Hamilton si vybojoval šesť majstrovských titulov za sedem rokov v období 2014 až 2020, svoj prvý získal s McLarenom v roku 2008. Vlani podpísal novú dvojročnú zmluvu s Mercedesom, ktorá platí do konca budúceho roka.

"Klamal by som, keby som povedal, že som neuvažoval o predĺžení kariéry. Stále mám misiu a milujem šoférovanie. Naozaj nemám pocit, že by som sa mal v dohľadnej dobe vzdať a odísť," povedal 37-ročný Hamilton.