Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hamšík po polnoci ako prvý zodvihol nad hlavu trofej

SSC Neapol so slovenským futbalistom Marekom Hamšíkom sa stal víťazom Talianskeho pohára. Foto: TASR/AP Photo

SSC Neapol so slovenským futbalistom Marekom Hamšíkom sa stal víťazom Talianskeho pohára.

Rím 4. mája (TASR) - Slovenský futbalista Marek Hamšík tesne po polnoci ako prvý zodvihol nad hlavu trofej pre víťazov Talianskeho pohára. Kapitán SSC Neapol priviedol mužstvo po víťazstve 3:1 nad Fiorentinou k piatemu triumfu v súťaži.

Pred začiatkom finále však vládla v Ríme neistá atmosféra. Duel totiž negatívne poznačilo vyčíňanie v okolí Olympijského štadióna, pri ktorom sa zranili traja fanúšikovia SSC. Finále sa tak začalo so 45-minútovým oneskorením, no priaznivci "modrých" žiadali stretnutie odložiť a chceli štadión opustiť. Dlhé minúty s nimi vyjednával aj kapitán Hamšík, napokon zostali, ale svojmu tímu veľmi nefandili. "Chýbala nám fantastická atmosféra, akú vedia vytvoriť naši fanúšikovia. Ale úplne sme ich chápali. Chceli byť solidárni k zraneným priaznivcom SSC," uviedol Hamšík pre svoj oficiálny web.

Hamšík poslal spoluhráčovi ideálnu prihrávku

O víťazstvo Neapolu sa najvýraznejšie pričinil útočník Lorenzo Insigne, ktorý sa strelecky presadil v 11. a 17. minúte duelu. Na jeho prvom presnom zásahu mal veľký podiel aj Hamšík, ktorý svojmu spoluhráčovi poslal ideálnu prihrávku. Fiorentina však dokázala ešte do prestávky znížiť. "Vedeli sme, že sa musíme vrátiť k hre, akú sme ukázali v prvej polovici úvodného dejstva. Som rád, že sme ďalší gól už nedostali, ba navyše v závere sme zaznamenali tretiu trefu," pokračoval slovenský futbalista, ktorý v 63. minúte opustil ihrisko po tvrdom zákroku Aquilaniho.

Po záverečnom hvizde si tak mohli hráči SSC Neapol prevziať trofej. Ako prvý sa k nej dostal práve Hamšík. "Je to veľké víťazstvo. Museli sme siahnuť na dno našich síl, bol to veľmi ťažký zápas. Ale dokázali sme to," pokračoval 26-ročný stredopoliar pre svoju stránku.

Fotogaléria:SSC Neapol je víťazom Talianskeho pohára



Napoli 3 - 1 Fiorentina (All Goals) Final Italy... by Julj90

Hamšík je hrdý na mužstvo

Kapitán neapolu Slovák Marek Hamšík (vľavo) a hráč Fiorentiny Alberto Aquilani bojujú o loptu počas finálového zápasu o Taliansky pohár Fiorentina - SSC Neapol na Olympijskom štadióne v Ríme 3. mája 2014.
Foto: TASR/AP
"Veľmi si vážim, že som s Neapolom vyhral ako kapitán Taliansky pohár. A som hrdý na mužstvo. Dokázali sme uspieť vo veľmi náročnej situácii. Každý z nás precítil to, čo sa stalo pred duelom s našimi fanúšikmi. Ukázali sme veľkú silu a získali sme pre Neapol Taliansky pohár. Trofej venujem skvelým priaznivcov SSC Neapol a členom mojej rodiny."

Hamšík zároveň dodržal to, čo sľúbil pred finálovým duelom. Povedal totiž, že vymyslí niečo netradičné v prípade, ak SSC vyhrá. Na slávnostnú dekoráciu tak prišiel s vlasmi zafarbenými na modro. "Snáď farbu budem môcť neskôr odstrániť," dodal.

Taliansky pohár - finále:
Fiorentina - SSC Neapol 1:3 (1:2)
Góly:
28. Vargas - 11. a 17. Insigne, 90.+2 Mertens, ČK: 79. Inler (SSC)
/za hostí M. Hamšík do 64 min./

Prehľad víťazov od roku 2000:
2000 Lazio Rím
2001 Fiorentina
2002 Parma
2003 AC Miláno
2004 Lazio Rím
2005 Inter Miláno
2006 Inter Miláno
2007 AS Rím
2008 AS Rím
2009 Lazio Rím
2010 Inter Miláno
2011 Inter Miláno
2012 SSC Neapol
2013 Lazio Rím
2014 SSC Neapol


Kapitán Neapolu Slovák Marek Hamšík dvíha nad hlavu trofej po zisku Talianskeho pohára na Olympijskom štadióne v Ríme 3. mája 2014.
Foto: TASR/AP