Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Marek Hamšík vyjednával so synom šéfa neapolskej mafie

Kapitán Neapolu Slovák Marek Hamšík si nafarbil vlasy na modro po zisku Talianskeho pohára na Olympijskom štadióne v Ríme 3. mája 2014. Foto: TASR/AP

Sobotňajšiemu finálovému zápasu na Olympijskom štadióne v Ríme medzi SSC a Fiorentinou predchádzal incident, počas ktorého boli postrelení traja fanúšikovia Neapola.

Rím 4. mája (TASR) - Predtým, ako Marek Hamšík mohol so spoluhráčmi z SSC Neapol oslavovať víťazstvo vo finále Taliansko pohára, musel slovenský reprezentant využiť schopnosti vyjednávača so synom jedného z najobávanejších zločincov na Apeninskom polostrove. Sobotňajšiemu finálovému zápasu na Olympijskom štadióne v Ríme medzi SSC a Fiorentinou (3:1) predchádzal incident, počas ktorého boli postrelení traja fanúšikovia Neapola. Ďalších sedem ľudí bolo počas násilných stretov zranených. Výkop stretnutia posunuli organizátori o 45 minút neskôr, pretože neapolskí fanúšikovia mysliac si, že jeden z ich kolegov strelným zraneniam podľahol, žiadali, aby sa duel vôbec neodohral a chceli zo štadióna odísť.

Nepravdivé správy o smrti fanúšika dementoval pred priaznivcami Neapola Hamšík, ktorý ako kapitán SSC s nimi dlhé minúty vyjednával. Jeho sokom v debate bol podľa agentúry DPA Gennaro De Tommaso. Ten je synom šéfa neapolskej mafie Camorra, ktorá je považovaná za najkrutejšiu zločineckú organizáciu nielen v regióne Kampánia, ale aj v celom Taliansku. De Tommaso mal oblečené tričko s podobizňou Antonina Spezialeho, muža, ktorý pred zápasom Catania - Palermo v roku 2007 zastrelil policajta a dostal za to osemročný trest odňatia slobody.

Hamšík napokon syna mafiána presvedčil, fanúšikovia SSC aj vďaka nemu na štadióne zostali, ale svojmu tímu veľmi nefandili. "Chýbala nám fantastická atmosféra, akú vedia vytvoriť naši fanúšikovia. Ale úplne sme ich chápali. Chceli byť solidárni k zraneným priaznivcom SSC," uviedol Hamšík pre svoj oficiálny web.

Polícia zároveň oznámila, že už pozná identitu muža, ktorý strieľal na priaznivcov Neapola. Ide o Danieleho De Santisa. Ten je v policajných záznamoch vedený ako veľmi nebezpečný futbalový chuligán a člen tvrdého jadra fanúšikov AS Rím. Aj on počas sobotňajších stretov utrpel zranenia, aktuálne leží v jednej z rímskych nemocníc pod dohľadom ozbrojenej stráže.

De Santis má podľa DPA za sebou bohatú chuligánsku minulosť. V roku 2004 bol jedným z fanúšikov, ktorí prerušili rímske derby AS - Lazio. Vtedy skupina priaznivcov vtrhla na trávnik a hlavnému rozhodcovi nepravdivo tvrdila, že fanúšikovia Lazia počas bitky usmrtili mladého priaznivca AS. Organizátori poplašnej správe uverili, zápas prerušili a musel sa dohrávať v inom termíne.

Fotogaléria: SSC Neapol je víťazom Talianskeho pohára