Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hamšíkovmu Neapolu odrátajú z tabuľky dva body

Marek Hamšík Foto: TASR/AP

Na vedúci Juventus Turín strácajú zverenci trénera Waltera Mazzarriho už desať bodov.

Rím 18. decembra (TASR) - Talianskemu futbalovému klubu SSC Neapol odrátajú dva body. Jeho bývalý brankár Matteo Gianello sa totiž na súde priznal, že sa v máji 2010 dohodol na ovplyvnení výsledku zápasu proti Sampdorii Janov. Účastník skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Marek Hamšík, tak v priebežnej tabuľke klesol z tretieho na piate miesto za Lazio Rím a Fiorentinu.

Na vedúci Juventus Turín strácajú zverenci trénera Waltera Mazzarriho už desať bodov. Kapitán Neapola Paolo Cannavaro a ďalší obranca Gianluca Grava dostali podľa agentúry AP polročný dištanc za to, že vedeli o dohodnutom výsledku, ale nenahlásili to príslušným orgánom. Gianellovi sprísnili trest na tri roky a tri mesiace.

Právny zástupca Neapola Mattia Grassani tvrdí, že rozhodnutie talianskej disciplinárnej komisie je voči klubu nespravodlivé a určite bude nasledovať odvolanie. "Neapol nenesie na celej udalosti žiaden podiel zodpovednosti. Gianello bol v sezóne 2009/2010 v SSC až tretím brankárom a neodchytal ani minútu. Je nespravodlivé, aby klub za neho pykal stratou dvoch bodov," povedal Grassani. Neapol je v tejto sezóne už piatym talianskym klubom potrestaným odobratím bodov. Najhoršie dopadla Siena, ktorej odrátali šesť bodov a v tabuľke je na poslednom mieste. Atalanta Bergamo prišla o dva a dvojica Sampdoria Janov, FC Turín o jeden bod.