Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hancko sa po vydarenej príprave teší na reštart českej ligy

Dávid Hancko, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Kondične a aj herne som sa cítil počas prípravy dobre. Verím, že to prenesiem aj do ligy a moje výkony budú mať stúpajúcu tendenciu, zhodnotil slovenský futbalista.

Praha 24. mája (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko sa teší na prvé vystúpenie v najvyššej českej súťaži po koronavírusovej pauze. V prípravných zápasoch sa obrancovi pražskej Sparty darilo aj strelecky, keď skóroval proti Vysočine Jihlava i Dukle Praha.

"Som rád, že som strelil v dvoch prípravných zápasoch dva góly. Kondične a aj herne som sa cítil počas prípravy dobre. Verím, že to prenesiem aj do ligy a moje výkony budú mať stúpajúcu tendenciu a budem pomáhať Sparte k zisku čo najviac bodov. Snažím sa v tréningoch čo najtvrdšie pracovať, aby som to potom mohol ukázať aj v zápasoch," povedal 22-ročný Hancko, ktorý v tejto sezóne hosťuje v Prahe z talianskej Fiorentiny, na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Sparta figuruje po 24 odohratých stretnutiach na deviatej priečke s päťbodovým mankom na tretie miesto a v stredajšom šlágri privíta o 20.00 h Viktoriu Plzeň slovenského trénera Adriana Guľu: "Nebude to jednoduchý duel, bude to šláger kola. Na Plzeň sa veľmi tešíme. Chceme byť prví, čo jej na jar vezmú body. Najdôležitejšie je, aby Sparta znova pravidelne vyhrávala. Všetci si želáme, aby sme túto sériu odštartovali výhrou nad 'Viktorkou'. Deviata priečka neznie dobre, ale strata na tímy pred nami nie je veľká. Keď to s Plzňou dobre naštartujeme a potom v tom budeme pokračovať, tak nás to posunie na priečky, z ktorých môžeme hrať o Európsku ligu. Prebojovali sme sa aj do semifinále pohára a bolo by pekné zakončiť sezónu triumfom v ňom."

Hancko odohral v doterajších štyroch jarných ligových dueloch plnú minutáž. "Som šťastný, že som mohol odohrať všetky zápasy v lige a navyše aj pohárový duel. Teší ma, že zdravie mi vydržalo aj v príprave, kde som tiež pravidelne hral. Verím, že som presvedčil trénera Václava Kotala, aby ma naďalej dával hrať. Myslím si, že tréner bol spokojný s celým tímom, ale máme sa ešte kam posunúť a vieme, čo máme zlepšiť. Snažíme sa na tom pracovať a dúfame, že sa to preukáže v súťažných stretnutiach," dodal slovenský obranca, ktorý bol v kontakte aj s reprezentačným koučom Pavlom Hapalom: "Počas karantény sa ma pýtal na to, ako to vyzerá so mnou, a poprial mi všetko dobré. Verím, že sa všetko upokojí a budeme môcť dohrať baráž o majstrovstvá Európy a o rok sa na nich predstavíme."