Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hanckovi sype, Mladej Boleslavi dal dva góly

Slovenský futbalista v drese Sparty Praha Dávid Hancko sa teší po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Už v predchádzajúcom stretnutí strelil z jedenástky víťazný gól Plzni (3:1).

Praha 17. mája (TASR) - Slovenský futbalista Dávid Hancko sa stal hrdinom Sparty Praha aj v nedeľnom zápase 32. kola najvyššej českej súťaže. Už v predchádzajúcom stretnutí strelil z jedenástky víťazný gól Plzni (3:1), v nedeľu sa na triumfe v Mladej Boleslavi 5:4 podieľal dvoma zásahmi.

Sparta v prvom polčase dvakrát viedla, ale domáci dokázali vždy odpovedať a v úvode druhého dejstva dokonca viedli 3:2. V 54. minúte však Dominik Preisler fauloval vo vlastnej šestnástke a Hancko skóroval z bieleho bodu. "Som rád, že ma k tomu chalani pustia a zatiaľ som všetky premenil," povedal Hancko pre O2 TV.

Dvadsaťtriročný obranca sa presadil aj ináč ako z penalty. V 70. minúte zužitkoval rohový kop Davida Moberga Karlssona a zvýšil na priebežných 4:3: "Teší ma, že som v lige skóroval aj ináč ako z jedenástky, a bodaj by nám to pomáhalo aj naďalej." Gólová situácia nápadne pripomínala aj jeho prvý zásah v drese Sparty pred dvoma rokmi po príchode na hosťovanie z Fiorentiny. Dosiahol ho práve na ihrisku nedeľného súpera. "Spomenul som si na to počas rozcvičky. Centroval David Moberg, takže si to pamätám, vtedy to bol tiež divoký zápas a prehrali sme 3:4, teraz sa to preklopilo v náš prospech."