Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Handzuš chce ostať v zámorí, v KHL by prikývol iba Slovanu

Na snímke Michal Handzuš. FOTO TASR/Pavel Neubauer

Tridsaťsedemročnému centrovi po uplynulej sezóne vypršal ročný kontrakt na jeden milión dolárov s Chicagom.

Nitra 21. júla (TASR) - Skúsený slovenský hokejista Michal Handzuš chce aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v NHL. V prípade, že by mu angažmán v zámorí nevyšiel, o KHL uvažuje iba v súvislosti so Slovanom Bratislava. Povedal to v rozhovore pre denník SME.

Tridsaťsedemročnému centrovi po uplynulej sezóne vypršal ročný kontrakt na jeden milión dolárov s Chicagom, pričom Blackhawks avizovali, že mu nový neponúknu. Handzuš by mohol byť zaujímavý pre zámorské kluby, ktoré potrebujú v kabíne skúseného veterána či kvalitného hráča na buly.

"Zatiaľ to neriešim. V júli sa pár klubov ozvalo, ale nič konkrétne sa nedohodlo, to je fakt, uvidíme ako to bude septembri. Vtedy sa začína druhá vlna prestupov, počkám dovtedy," povedal Handzuš pre denník SME. Neprekážalo by mu ani ísť na skúšku do kempu jedného z klubov.

"Aj keby som hral dobre v slabšom tíme, tak by som mal v marci šancu presunúť sa do lepšieho mužstva, ktoré má predpoklad na zisk Stanley Cupu. To by mi neprekážalo," pokračoval Handzuš, ktorý v uplynulej sezóne odohral 59 duelov a získal 16 bodov (4+12), v 19 zápasoch play off pridal tri body (2+1).

Celkovo má na konte 1010 štartov v základnej časti NHL s bilanciou 185 gólov, 298 asistencií a 498 trestných minút. V 116 stretnutiach play off pridal 16 gólov a 30 asistencií. V roku 2013 sa tešil zo zisku Stanleyho pohára.

O odchode mimo najlepšiu ligu sveta zatiaľ nepremýšľa. "Zatiaľ Európu neriešim. Budem nad tým uvažovať, až keď definitívne padne zámorie. Chcem hrať ešte v zahraničí. Určite by som nešiel kvôli rodine do Ruska. Keby som hral KHL, tak jedine za Slovan Bratislava, ale Kontinentálna liga ma odrádza pre dlhé presuny," pokračoval pre SME majster sveta z Göteborgu.

"Ak v septembri nebudem mať nič, tak si viem predstaviť, že by som sa rozohral v Banskej Bystrici, ale určite by to nebolo na celú sezónu," dodal.