Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Cibulková i Hantuchová si svoju hru na Roland Garros zatiaľ pochvaľujú

Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Hantuchová po jednom z najlepších výkonov v tejto sezóne vyprevadila z kurtu domácu Francúzku Claire Feuersteinovú. Cibulková zdolala v dvoch setoch Rakúšanku Tamiru Paszekovú.

Paríž 29. mája (TASR) - Obe nasadené slovenské tenistky Dominika Cibulková i Daniela Hantuchová bez problémov prešli cez 2. kolo dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Cibulková zdolala v dvoch setoch Rakúšanku Tamiru Paszekovú a po zápase si pochvaľovala, že na antuke sa postupne rozohráva.

"Je to pre mňa veľmi dôležité víťazstvo. Na antuke som sa predtým necítila tak dobre, s trénerom Maťom Liptákom sme však makali na tom, aby som sa do toho dostala. Takmer rok som hrala na betóne, navyše mám trochu iný herný štýl ako v minulosti," povedala pre RTVS Cibulková, ktorá v 3. kole nastúpi proti Austrálčanke Samanthe Stosurovej.

Hantuchová po jednom z najlepších výkonov v tejto sezóne vyprevadila z kurtu domácu Francúzku Claire Feuersteinovú, ktorej dovolila uhrať iba päť gemov. "Hrala som v pohode. Pozrela som si predtým jej zápas a vedela som, čo mám robiť na kurte. Súperka ma ničím neprekvapila. V ďalšom kole ma čaká Nemka Angelique Kerberová, ktorá je veľmi skúsenou tenistkou. Veľmi dobre sa pohybuje a je jednou z mála hráčok, ktoré na dvorci rozmýšľajú. Grandslamy sú však na to, aby sa človek vyhecoval aj proti takýmto hráčkam," povedala bývalá svetová päťka.