Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hantuchová postúpila už do semifinále dvojhry v Luxemburgu

Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si vo štvrťfinále poradila so Španielkou Lourdes Dominguezovou Linovou v dvoch setoch 7:5, 6:0.

Luxemburg 19. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Luxemburgu (dotácia 220.000 dolárov).

Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si vo štvrťfinále poradila so Španielkou Lourdes Dominguezovou Linovou v dvoch setoch 7:5, 6:0 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 5:0. V úvodnom dejstve dokázala otočiť z 1:4.

Hantuchová tak "pomstila" svoju krajanku a kolegyňu z fedcupového tímu Magdalénu Rybárikovú, ktorá v 2. kole uhrala proti španielskej antukárke iba päť gemov. V sobotňajšom semifinále sa stretne s Rumunkou Monicou Niculescuovou, pôjde o prý vzájomný zápas. Finalistka turnaja v Luxemburgu z roku 2007 má už istú prémiu 10.200 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA. Hantuchová stále živí šancu na účasť na Turnaji šampiónok v Sofii, kde sa kvalifikuje šesť rebríčkovo najvyššie postavených víťazok turnajov International, ktoré sa nedostali na MS WTA Tour. Hantuchová vo februári obhájila titul v thajskej Pattayi a pripísala si na konto piatu singlovú trofej na WTA Tour.

Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Dominguezovou Linovou, keď trikrát stratila vlastné podanie a prehrávala už 1:4. Slovenka však po radách trénera Nicolasa v ďalších minútach spresnila hru, začala viac chodiť na sieť a účinne využívať stopbaly. Otočila na 5:4 a pri podaní Španielky mala k dispozícii setbal. Dominguezová Linová ešte vyrovnala na 5:5, no koncovka patrila Hantuchovej, ktorá v dvanástom geme zahrala dva forhendové winnery. V druhom dejstve bývalá svetová päťka úplne ovládla dvorec a súperke uštedrila "kanára".

Hantuchová po postupe medzi elitné kvarteto žiarila spokojnosťou. "Som veľmi rada, že sa mi podarilo postúpiť do semifinále a že som to zvládla v dvoch setoch. Dominguezová Linová e totiž veľmi nepríjemná súperka a jej hra mi vôbec nevyhovuje. Za stavu 1:4 som začala hrať trpezlivejšie. Napriek nevydarenému začiatku zápasu som nespanikárila, neklesala som na duchu a verila som, že pri jej podaní budem mať šance na brejk. Veľmi mi pomohlo to, že som začala chodiť často na sieť. Útočná hra slávila úspech, potvrdilo sa, že je to tá správna cesta. V druhom sete som už mala zápas pod kontrolou. V dôležitých momentoch mi pomohli fanúšikovia, ktorí sú v Luxemburgu vždy veľmi žičliví a podporujú ma. Na takéto turnaje chodím rada," povedala pre TASR Hantuchová.

Semifinálová súperka Niculescuová je pre Hantuchovú tak trochu neznámou. "Je to jedna z mála hráčok na okruhu WTA, ktorú nepoznám, nikdy sme sa ešte vo vzájomnom dueli nestretli. Hrá nepríjemný a veľmi špecifický tenis. Určite má formu, ak dokázala vo štvrťfinále hladko zdolať Luciu Hradeckú. Očakávam podobný zápas ako dnes, opäť nebudem mať pri úderoch veľa rytmu. Hlavne musím byť trpezlivá, koncentrovaná a byť dobre na nohách," dodala Slovenka.

Dvojhra - štvrťfinále:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) 7:5, 6:0