Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Havertz zlomil rekord a zranil sa, do zápasu proti Bayernu má byť fit

Na archívnej foto hráč Leverkusenu Kai Havertz(uprostred vpravo) strieľa úvodný gól do bránky Freiburgu počas futbalového zápasu 29. kola nemeckej Bundesligy SC Freiburg - Bayer 04 Leverkusen vo Freiburgu 29. mája 2020. Nemecká bundesliga za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení pre pandémiu nového koronavírusu pokračuje od soboty 16. mája, zvyšok sezóny sa dohrá bez divákov. Foto: TASR/AP

Holandský tréner Bayeru Peter Bosz po zápase mohol skonštatovať, že zranenie talentovaného hráča nie je vážne a neohrozí jeho účasť v najbližšom zápase proti majstrovskému Bayernu Mníchov.

Freiburg 30. mája (TASR) - Futbalový útočník Kai Havertz z Bayeru Leverkusen sa strelecky presadil v troch zo štyroch zápasov nemeckej bundesligy od jej reštartu. V piatok zabezpečil v 29. kole na pôde Freiburgu víťazstvo "farmaceutov" 1:0 a bol to pre neho už piaty presný zásah po nútenej pauze.

Leverkusen v tabuľke poskočil na tretie miesto a atakuje pozície na priamy postup do Ligy majstrov. Pred štvrtým Lipskom, ktoré má k dobru nedeľný duel v Kolíne má Leverkusen náskok jeden bod.

Iba 20-ročný Havertz sa presadil v 54. minúte, keď dostal loptu medzi nohy domáceho brankára. Už 12 minút po góle musel striedať pre problémy s kolenom. Holandský tréner Bayeru Peter Bosz po zápase mohol skonštatovať, že zranenie talentovaného hráča nie je vážne a neohrozí jeho účasť v najbližšom zápase proti majstrovskému Bayernu Mníchov. "Je to v poriadku. Bude OK," citovala Bosza agentúra DPA.

Havertz sa stal prvým profesionálom v nemeckej elitnej súťaži, ktorý dosiahol na métu 35 gólov ešte pred dovŕšením veku 21 rokov. Brankára Alexandera Schwolowa prekonal vo veku 20 rokov a 353 dní. Doterajší rekordný zápis v tejto štatistike držal Dieter Müller, ktorý v roku 1975 strelil 35. gól vo veku 21 rokov a 18 dní, uviedla agentúra SID.