Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hayes sa dočkal premiérového hetriku, Marner prekonal klubový rekord

Na snímke hokejista Philadelphie Flyers Kevin Hayes v zápase NHL proti Anaheimu Ducks v utorok 17. januára 2023. Foto: TASR - AP

Flyers úspešne zareagovali na predchádzajúcu vysokú prehru 0:6 na ľade Bostonu.

New York 18. januára (TASR) - Americký hokejista Kevin Hayes sa vo veku 30 rokov dočkal prvého hetriku v NHL. Najmä jeho zásluhou si Philadelphia doma poradila s Anaheimom 5:2 a pripravila súperovi piatu prehru v súťaži za sebou. Obranca Toronta Mitch Marner prekonal klubový rekord Toronta vo víťaznom súboji s Floridou (5:4 po predĺžení).

Flyers úspešne zareagovali na predchádzajúcu vysokú prehru 0:6 na ľade Bostonu. "Boston má naozaj silný tím, ale trochu nás zahanbili. Potrebovali sme sa pozviechať a odpovedali sme veľmi dobre. Ukázalo sa, že v našom tíme je odolnosť," povedal Hayes, ktorý svoj trojgólový večer spečatil 44 sekúnd pred koncom zásahom do prázdnej bránky. "Viem, že spoluhráči ma naschvál hľadali, aby som trafil do prázdnej, ale je jedno, kto ten gól napokon dosiahol. Hlavné je, že sme potvrdili víťazstvo."

Fínsky obranca domácich Rasmus Ristolainen zaznamenal gól a asistenciu, švédsky brankár Samuel Ersson predviedol 25 zákrokov a aj svoj piaty štart v sezóne tak pretavil na víťazstvo. Ristolainen skóroval prvýkrát po 67 zápasoch, v 33. minúte sa presadil vo vlastnom oslabení a upravil na 2:1 pre Philadelphiu. Bol to jeho prvý gól v početnej nevýhode v zámorskej kariére, predtým sa naposledy strelecky presadil 22. januára 2022. "Príliš veľa gólov nedávam, takže takýto moment má vždy veľmi poteší," uviedol 28-ročný obranca. Philadelphia vedie štatistiku gólov v oslabení v prebiehajúcej sezóne, zaznamenala ich už deväť.

Krídelník William Nylander zariadil dvoma gólmi triumf Toronta nad Floridou 5:4, keď v tretej tretine vyrovnal skóre a rozhodujúci zásah dosiahol v 113. sekunde predĺženia. Okrem toho pridal aj jednu asistenciu a na začiatku tretej periódy nepremenil trestné strieľanie. "Sme tím, ktorý sa nikdy a v žiadnej situácii nevzdá. To nám prinieslo už veľa bodov. Vždy sa oplatí, keď bojujeme do úplného konca," povedal Nylander pre nhl.com.

Do klubových rekordných štatistík Toronta sa zapísal útočník Mitch Marner. Pripísal si dve asistencie a bodoval už v 19. domácom zápase v sérii, čím prekonal zápis Darryla Sittlera zo sezóny 1977/1978. "Samozrejme, že to viem, keďže to neustále spomínate," povedal Marner zámorským novinárom. "Je to niečo, čo si veľmi vážim. Na druhej strane platí, že sa sústredím len na to, aby sme vyhrávali zápasy. Nesledujem rekordy, záleží mi len na tímovom úspechu."

Výkony Marnera v prebiehajúcom ročníku pochválil aj kouč Sheldon Keefe: "Je obdivuhodné, akú si Mitch od začiatku sezóny drží formu. Vieme, že sa naňho môžeme v každej situácii spoľahnúť. V jeho prípade to navyše nie je len o bodoch, ale je veľmi užitočný aj v defenzíve."