Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

HC 19 Humenné zvíťazil nad HC MIKRON Nové Zámky 5:4 v 18. kole

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Zemplínčania zostali v tabuľke na poslednom mieste s 15 bodmi a šesťbodovým mankom na Michalovce.

Humenné 17. novembra (TASR) - Hokejisti HC 19 Humenné vyhrali v piatkovom 18. kole Tipos extraligy nad Novými Zámkami 5:4 a to aj napriek tomu, že ešte po druhej tretine prehrávali o dva góly. Český tréner Martin Štrba si pripísal na lavičke nováčika úspešnú premiéru.

Domáci sa vo vyrovnanom úvode duelu ujali vedenia ako prví, keď sa na začiatku druhej desaťminútovky presadil strelou z pravého kruhu Lukáš Handlovský. Do prvého klaksónu stihli ale hostia gólmi Stupku a Leeho preklopiť misky váh na svoju stranu. Novozámčania ostali pri chuti aj v prostrednej tretine, keď do siete nováčika strelili ďalšie dva góly zásluhou Logginsa. Momentum Humenného prišlo ale v poslednej dvadsaťminútovke. Najskôr Linet nadviazal gólom na svoj presný zásah zo záveru druhej tretiny, skóre o 31 sekúnd na to vyrovnal Meliško a o obrat ako z veľkej knihy sa zaslúžil domáci odchovanec Vaško.

Zemplínčania zostali v tabuľke na poslednom mieste s 15 bodmi a šesťbodovým mankom na Michalovce. Nové Zámky pokračujú v sérii nepresvedčivých výsledkov, keď z posledných siedmich zápasov uspeli iba raz.


HC 19 Humenné - HC Mikron Nové Zámky 5:4 (1:2, 1:2, 3:0)



Góly: 12. Handlovský (Linet), 38. Linet (Handlovský, Meliško), 46. Linet (Šoltés), 46. Meliško (Lapšanský, Pereskokov), 49. Vaško (Diakov, Šoltés) - 18. Stupka, 20. Lee (Roy, Loggins), 26. Loggins (Števuliak, Roy), 33. Loggins (Novajovský, Roy) Rozhodovali: Korba, Krajčík - Jurčiak, Gegáň, vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2186 divákov.

Humenné: Galimov - Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Novák - Šoltés, Kuru, Vaško - Lapšanský, Lucenius, Pereskokov - Handlovský, Linet, Kriška - Michalík, Krajňák, Horvát

Nové Zámky: Kantor - Laurenčík, Lee, Mamčics, Novajovský, Kozák, Hatala - Mikúš, Roy, Loggins - Farley, Johnson, Stupka - Fafrák, Ondrušek, Števuliak - Barto, Kováč