Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

HC Košice prehrali na domácom ľade so Zvolenom 3:5

Vpravo hráč Zvolena Peter Zuzin pred českým brankárom Košíc Alexandrom Hylákom Foto: TASR/František Iván

Košičania až v závere pridali na útočnej aktivite, ale bolo už neskoro.

Košice 18. septembra (TASR) - V úvodnej päťminútovke sa obe mužstvá iba zohrievali na prevádzkovú teplotu. V 6. minúte vyslal prvú strelu na bránu hosťujúci Jurík, Hylák bol však pozorný. O minútu neskôr na druhej strane dobiedzal Haščák, ale brankár Šimko sa nedal prekvapiť. V 11. minúte mal veľkú šancu domáci Róbert Huna, lenže zblízka mieril vedľa. Domáci fanúšikovia sa predsa len dočkali vytúženého gólu, bolo to v 16. minúte, keď Jenčík prihral úplne voľnému Svitanovi a ten zoči-voči Šimkovi otvoril skóre 1:0.

V úvode druhej časti začali hostia mohutným tlakom, najprv Lukáš Jurík a po ňom Peter Zuzin však zblízka Šimka neprekonali. Keď v 22. minúte sedel na trestnej lavici Novák, Hraško z dobrej pozície vyrovnal na 1:1. Košičania však nerezignovali a už o dve minúty neskôr Svitana po prihrávke Pašeka dostal svoj tím do vedenia 2:1. V 29. minúte bol v dobrej šanci Pašek, ale Šimka zblízka neprekonal. Na druhej strane sa o minútu neskôr dostal do prečíslenia hosťujúci Michal Chovan, lenže Hyláka nedokázal prekonať. Potom hrali od 30. minúty hostia presilovku piatich proti trom, keďže na trestnej lavici sedeli domáci Kolba a na päť minút vylúčený Spilar. V 33. prvú presilovku 5:3 využil Lukáš Jurík a vyrovnal na 2:2. Hostia však naďalej pokračovali v nátlakovej hre a v 34. min ich kapitán Lukáš Jurík dostal svoj tím do vedenia 3:2.



V záverečnej tretine hostia pokračovali v nátlakovej hre a v 42. minúte Podkonický strelil štvrtý gól hostí. Zvolenčania hrali v týchto fázach jednoducho a zo zabezpečenej obrany prechádzali do rýchlych brejkov. V 46. minúte jeden z ich taktických manévrov vyšiel, keď sa Peter Zuzin dostal do brejku a proti bezmocnému Hylákovi strelil piaty gól Zvolena. Košičania až v závere pridali na útočnej aktivite, ale bolo už neskoro, v 56. minúte v presilovke Kolba znížil na 3:5 a tri minúty pred koncom už nedokázali využiť presilovku pri vylúčení Ťavodu, takže na stave sa nič nezmenilo.



HC Košice - HKM Zvolen 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)



Góly: 16., 24. Svitana, 56. Kolba - 22. Hraško, 32., 34. L. Jurík, 42. Podkonický, 46. P. Zuzin. Rozhodovali: D. Konc - Kalina, Smrek, vylúčení: 4:4, navyše: 31. Spilar 5+DKZ za krosček, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 4690 divákov.


Hlasy trénerov:

Radim Rulík, tréner Košíc: "Začali sme zle, dopustili sme sa množstva chýb v obrane. V tretej tretine sme chceli za nepriaznivého stavu niečo so zápasom urobiť, ale nezvládli sme to. Nezaslúžili sme si v tomto súboji bodovať."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Myslím si, že sme sa poučili z prípravného zápasu, keď hostia lepšie korčuľovali. Za stavu 1:1 sme vycítili šancu a v záverečnej tretine sme dostali súpera do kolien. Domáci sa dostali do psychickej nepohody a to sme využili."


HOKEJ:Radim Rulík, tréner Košíc:Nezaslúžili sme si dnes vyhrať





HOKEJ:Peter Mikula ,tréner Zvolena:Ten zápas sme zvládli