Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hendry v súboji dávnych rivalov opäť zdolal Whitea

snooker, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Päťdesiatdvaročný Škót sa vrátil do súťažného diania v marci takmer po deväťročnej prestávke.

Londýn 6. apríla (TASR) - Stephen Hendry uštedril dávnemu snookerovému rivalovi Jimmymu Whiteovi ďalšiu bolestivú prehru. V prvom kole kvalifikácie majstrovstiev sveta ho zdolal 6:3 a naďalej má šancu zahrať si na šampionáte, na ktorom v minulosti získal rekordných sedem trofejí.

Päťdesiatdvaročný Škót sa vrátil do súťažného diania v marci takmer po deväťročnej prestávke. Na MS nehral od roku 2012, keď sa prebojoval do štvrťfinále, na obnovenú premiéru na záverečnom turnaji potrebuje vyhrať ešte tri zápasy. Angličan White, ktorý je o šesť rokov starší, po prehre zrejme vypadne z profesionálneho okruhu a na účasť na podujatiach bude potrebovať úspech v kvalifikáciách alebo voľné karty.

Duel veteránov bol podľa agentúry AFP plný chýb, prvé tri frejmy trvali vyše 100 minút. "Nebolo to pekné, dúfal som, že to herne bude väčší zážitok, pretože zápas bol veľmi očakávaný. Boli tam však aj plusy, do vedenia 5:1 som sa dostal pekným nábehom a jeden frejm som vyhral, aj keď som potreboval snooker," uviedol Hendry. Dvojica sa vo svojich slávnejších časoch stretávala na najvyššom fóre, v rokoch 1990 až 1994 obstarala štyri finále MS a zakaždým triumfoval Hendry, naposledy najtesnejším rozdielom 18:17. White sa napriek šiestim finálovým účastiam nikdy nestal majstrom sveta a na šampionáte chýba už od roku 2006.