Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Hennigová vyhrala 6. etapu Tour de Ski, slávila prvý triumf v SP

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Hennigová sa presadila v hromadnom dojazde štyroch pretekárok, keď využila svoje šprintérske prednosti a dobehla pred mohutne finišujúcou Karlsonovou.

Val di Fiemme 7. januára (TASR) - Nemecká bežkyňa na lyžiach Katharina Hennigová zvíťazila v 6. etape Tour de Ski - pretekoch žien na 15 km klasicky s hromadným štartom v talianskom stredisku Val di Fiemme. Vo finiši tesne zdolala Švédku Fridu Karlssonovú a slávila svoj premiérový triumf v pretekoch Svetového pohára. Na treťom mieste skončila Fínka Kerttu Niskanenová.

Hennigová sa presadila v hromadnom dojazde štyroch pretekárok, keď využila svoje šprintérske prednosti a dobehla pred mohutne finišujúcou Karlsonovou. Švédka si upevnila vedúce postavenie v priebežnej klasifikácii Tour, jej hlavná konkurentka Tiril Udnes Wengová z Nórska dobehla až siedma s polminútovým mankom.

O 13.30 h bol vo Val di Fiemme naplánovaný štart pretekov mužov na 15 km klasicky s hromadným štartom.



Tour de Ski - 6. etapa:


ženy 15 km klasicky s hromadným štartom: 1. Katharina Hennigová (Nem.) 44:26,7 min., 2. Frida Karlssonová (Švéd.) +0,7 s, 3. Kerttu Niskanenová (Fín.) +0,8, 4. Rosie Brennanová (USA) +1,0, 5. Teresa Stadloberová (Rak.) +10,9, 6. Astrid Öyre Slindová +17,3, 7. Tiril Udnes Wengová (obe Nór.) +29,2, 8. Anne Kyllönenová (Fín.) +34,4, 9. Heidi Wengová (Nór.) +34,7, 10. Katherine Stewartová-Jonesová (Kan.) +36,2