Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hernandez si zranil členok, bude chýbať Bayernu niekoľko týždňov

Lucas Hernandez, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Francúzsky obranca a majster sveta z roku 2018 si v utorkovom víťaznom zápase A-skupiny Ligy majstrov na ihrisku Olympiakosu Pireus (3:2) poranil pravý členok.

Mníchov 23. októbra (TASR) - Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Niko Kovač sa bude musieť dlhší čas zaobísť bez Lucasa Hernandeza. Francúzsky obranca a majster sveta z roku 2018 si v utorkovom víťaznom zápase A-skupiny Ligy majstrov 2019/2020 na ihrisku Olympiakosu Pireus (3:2) poranil pravý členok. Stredajšie vyšetrenia potvrdili, že má čiastočne natrhnuté vnútorné väzy a jeho absencia bude dlhšia ako sa pôvodne predpokladalo.

Detailú diagnózu aj s prognózou dĺžky liečby zverejní úradujúci nemecký majster v ďalších dňoch. Športový riaditeľ bavorského klubu Hasan Salihamidžič však už tesne po zápase odhadol absenciu Hernandeza na niekoľko týždňov. Dvadsaťtriročný ľavý krajný bek je ďalšou výraznou stratou v defenzíve Bayernu po tom, čo Mníchovčania prišli o stopéra Niklasa Süleho, ktorý má roztrhnutý predný skrížený väz v ľavom kolene.